Hírek

2017.08.08. 17:08

Pincét tört fel és telefonokat lopott egy balatonszőlősi férfi

BALATONSZŐLŐS - Fél lábbal ismét a rács mögé került az a sorozatbetörő fiatalember, aki telefonokat is lopott egy áruházból. Felfüggesztett büntetéssel megúszta.

Mátételki András

A 28 éves vádlott, akit a fogyatékosok nappali ellátójában foglalkoztatnak, már korábban is állt bíróság előtt. Még 2013-ban rablás miatt egy évre felfüggesztett hat hónapi szabadságvesztésre ítélték, majd tavaly lopások miatt hét nap elzárással sújtották, idén pedig szintén 15 napra csukták le.

Ezeknek a büntetéseknek azonban nem volt különösebb hatásuk, mert tavaly augusztusban falujában, Balatonszőlősön, a Bagó-hegyen feltört egy pincét, ahonnan a legértékesebb tárgy egy háromezer forintot érő CD-s, kazettás magnó volt. Hetekkel később visszament a tetthelyre, ekkor már villanyfúrógéppel, vörösborral és pezsgővel távozott.

A tulajdonos 26 ezer forintos kára megtérült, mert a vádlottat elkapták. Mindenek ellenére a fiatalember újból akcióba lendült, ez alkalommal egy hétvégi ház ablakán „kopogtatott be”. Ötezer forint értékben talált fémpénzt és egyéb tárgyakat, amivel a házigazdának 43 ezer forintos kárt okozott.

Ismét sok lopott holmit megtaláltak nála a nyomozók. Tavaly októberben többször meglátogatta a veszprémi Interspart, ahol mobiltelefonokat lopott. Előbb egy 23, majd három nappal később egy 27 ezer forint értékű telefonról feszítette le az áruvédelmi eszközt, majd a készülékeket a ruhája alá rejtve távozott. Csakhogy az áruvédelmi kapu bejelzett, mivel a készülékekben is volt védelmi eszköz.

Nem torpant meg, gyorsan a kerékpárjára pattant, s elmenekült. Később mindent megtaláltak nála. Harmadszor is felkereste az áruház műszaki részlegét, ahol telefontartozékokról pattintotta le a védelmi eszközt. Ez alkalommal már nem kerültek elő az ellopott tárgyak, így az áruháznak 66 ezer forintos kárt okozott.

A bíróságon azért is felelősségre vonták, mert Balatonfüredről elvitt egy értékes kerékpárt, a székesfehérvári Tescoból viszont nem tudott ellopni egy 20 ezer forintos telefont, mert a biztonsági őrök lefülelték.

A vádlottról a Veszprémi Járásbíróság megállapította, hogy enyhe fokban gyengeelméjű, akit a lopásokért jogerősen két évre felfüggesztett egy év négy hónap börtönre ítéltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!