Hírek

2013.07.15. 16:15

Lövöldözés Várpalotán - Az elkövető levélben magyarázta tettét

Várpalota – Egy három héttel ezelőtti, permetezéssel kapcsolatos nézeteltérés és az azt követő feljelentés vezethetett a vasárnap reggeli véres szomszédvitához, amiben két ember meghalt, az elkövető pedig öngyilkos lett.

Halmos György

Mint arról a Napló beszámolt, Várpalotán, a Krúdy utcában élő 58 éves férfi, K. Imre engedéllyel tartott sörétes vadászfegyverével vasárnap reggel hét óra körül lelőtte 68 éves szomszédasszonyát és a nála dolgozó középkorú 38 éves férfit. A férfi a helyszínen, a nő a kórházba szállítás után halt meg.

A megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a vasárnapi lövöldözésnek a nyomozás jelenlegi adatai szerint nem volt semmilyen közvetlen kiváltó oka. (Az utcában élők a gyilkosság után arról beszéltek, hogy reggeli favágás és az azzal járó zaj, illetve gyümölcsszedés lehetett a tragédia előzménye.) Pogány Péter közölte, hogy a nyomozás során kiderült: az elkövető kapcsolata szomszédjaival az évek során megromlott, mindenkivel rossz volt a viszonya. Ezek azonban nem fajultak tettlegességig, csak szóbeli megnyilvánulásai voltak, illetve előfordult, hogy a férfi bosszantotta a szomszédokat, például műanyagot égetett.

Három héttel ezelőtt a későbbi elkövető feljelentette egyik szomszédját egy permetezés miatt, arra hivatkozott, hogy mérgezik őket és a fáit. Ennek a feljelentésnek a vizsgálata jelenleg folyamatban van a várpalotai kapitányságon. A férfi az öngyilkosság előtt egy levelet írt a rendőrségnek, amiben egyértelműen a feljelentésében megfogalmazottakat nevezte meg a gyilkosság indokaként. Úgy tudjuk, a férfi a közelmúltban határozta el magát, hogy pszichiátriai vizsgálaton vesz részt.

Mivel engedéllyel tartott lőfegyvert, ez azt jelenti, hogy korábban nem volt büntetve. A rendőrség lefolytatja a vizsgálatot, de az elkövető halála büntethetőséget kizáró ok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!