Hírek

2011.06.29. 17:52

Lufikkal a kábítószer ellen

Veszprém - Több száz lufi szállt a magasba szerda délután, hogy a drog veszélyeire hívják fel az emberek figyelmét.

Tiger Szabolcs

 

Június 26-a 1988 óta drogellenes világnap, ennek kapcsán a Kábítószer-ellenes Fórum állt elő ezzel a vidám, színes, mégis figyelemfelkeltő lufis ötlettel. A Nemzeti Drogellenes Iroda befogadta a pályázatot, így az anyagi forrás nagyobb része rendelkezésre állt. Végül már csak a jó idő és az érdeklődők száma miatt aggódtunk, de szerencsére ez is remekül megoldódott - mondta el lapunknak Szabóné dr. Virányi Judit.

 

 

A megvalósításban ugyancsak résztvevő Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület elnöke, dr. Virányi Judit elmondta: - Összesen 300 lufit hoztunk, mindegyikre egy-egy képeslapot erősítettünk, amire a lufit felengedő járókelő írhatta rá gondolatait a függőséggel kapcsolatban. Több fiatal intette társait, hogy szerek nélkül is lehet szórakozni, de volt olyan is, aki megbízható barátokat kívánt.

 


 
- Évente a megyéből 800-an kerülnek be hozzánk az ambulanciára, ám ez csak a jéghegy csúcsa. Ők már vagy belátták, hogy problémájuk van, vagy valamilyen illetékes szerv küldte őket elterelésre  - tájékoztatott minket az elnök, aki szerint se jobbak se rosszabbak nem vagyunk a magyar átlagnál.  - Nagy szükség lenne utcamunkára, mikor is a szakembereink a megyében lévő ismert, zűrös helyekre kimennének, és megpróbálnák a drogosokat behozni az elvonóra. Ez szakmailag nagy előre lépés lenne, azonban az ehhez szükséges anyagiakat meg kellene teremteni hozzá.

 


Az utóbbi időben kevés figyelem jut a legálisan is kapható kábítószerek, az alkohol és a dohányzás problémájára, pedig hazánkban ezek is súlyos méreteket öltenek. A mindenkori politikai vezetésnek meg kell értenie, az intézményeken és azok lehetőségein múlik, hogy egy-egy generációból hány függő ember kerül ki  - vélekedett Virányi Judit.


Kábulatban: drogellenes kampányunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!