Hírek

2014.02.06. 11:50

Mackók tárlata

Ajka - Idén sem múlhat el a tél mackókiállítás nélkül.

Tóth B. Zsuzsa

A hagyományos tárlat anyagának nagy részét ezúttal is az ajkai óvodások gyűjtötték, szüleik, nagyszüleik és maguk kedvenc maciját mutatják be az érdeklődőknek a művelődési központ József Attila úti épületében. A megnyitón Torma Elvira méltatta a kedvenc játék szerepét, hiszen, ahogy mondta, a barátságos játékot a gyerekek a többi játékállattal szemben rajongásig szeretik. A pszichológusok szerint azért, mert a macik erősek, puhák, védelmezően hatnak a kisgyerekekre, akik nemcsak játékot, hanem társat is látnak bennük.

A maci jön a kiránduláskor, a strandra, a mamáékhoz, a boltba is, egyszóval a maci velünk van. Ezért csodálatos ez a gyűjtemény és kiállítás, mert megmutatja, hogy rengeteg megbecsült macink van, régiek és hipermodernek is. A megnyitón a Patakparti óvoda Mazsola csoportja működött közre. A mackókiállítást idén először rajzpályázattal kötötték össze a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!