Hírek

2016.07.21. 21:00

Magától nő a komposzt?

Veszprém - Továbbra sem oldódott meg a Kisfaludy Sándor utca zöldhulladék-tárolójának gondja. Októberben számoltunk be egy problémás veszprémi zöldhulladék-tárolóról, mely kissé túlnőtte épített kereteit, írásunk megjelenése után elkezdték a kitakarítását, de mára újból hatalmas a komposzthegy.

Balogh Ákos

A Kisfaludy Sándor utca végén a zöldhulladék-tárolót a kiskertbérlők számára építették, mégis boldog-boldogtalan itt helyezi el a kivágott kerti és útszéli zöldhulladékait, van olyan is, aki rendszeresen furgonjával hordja a gallyakat - panaszolták néhány hónapja a kiskertbérlők. Akadt olyan eset is, amikor pofonnal fenyegették meg őket, mert figyelmeztetni merték a messziről jött zöldszemetelőt.

Mára mintha a zöldhulladék magától nőne, ismét kaotikus állapotok uralkodnak, többszörösen túlcsordult az elkerített komposztálóban a hulladék és egyre több a teletömött szemeteszsák is Fotó: Balogh Ákos

Akkor a Városüzemeltetési Iroda elmondta, több mint kétmillió forintba kerülne a zöldhulladék-tároló kiürítése és ártalmatlanítása, merthogy a tárolóba a közeli garázstelepről számtalan oda nem való hulladék került a komposzt közé, műanyag kannák, festékesdobozok, autógumi, így veszélyes hulladékká alakítva a felgyülemlett anyagot. Mindennek ellenére ígéretük az volt, hogy az önkormányzat mielőbb gondoskodik az elszállíttatásról. Nos, ez részben megtörtént, írásunk után néhány héttel megkezdték a hulladék elszállítását, de csak az elkerített tárolórészen túl elhelyezett szemetet vitték el - tudtuk meg az egyik kertbérlőtől. Mára mintha a zöldhulladék magától nőne, ismét kaotikus állapotok uralkodnak, többszörösen túlcsordult az elkerített komposztálóban a hulladék, és egyre több a teletömött szemeteszsák is, mindennek a tetejére pedig még madárkalitkát is helyezett egy ismeretlen... A témával kapcsolatban megkerestük a Veszprémi Polgármesteri Hivatalt, de kérdéseinkre még nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!