Hírek

2009.12.28. 03:28

Magyar Imre Kórház: Nincs megállás

Ajka - Nem zárt rosszabb évet a Magyar Imre Kórház idén, mint az előző évben.

Tóth B. Zsuzsa

A megállapítás az évzáró munkaértekezleten hangzott el, ahol Schwartz Béla polgármester megköszönte az intézmény dolgozói munkáját, amellyel hozzájárultak a kórház és az egészségügyi rendszer működtetéséhez. Mint a polgármester elmondta, nehéz évet zárnak, amelyet mégsem jellemez az adósság, sőt, a gyógyítás tekintetében szép esztendő volt az idei.

A polgármester arról is szólt, hogy a korábbi évekhez hasonlóan most is tízmillió forintot kap a kórház a dolgozók év végi jutalmazására.

Dr. Nyári Ildikó főigazgató asszony megköszönte az összeget, és úgy fogalmazott, hogy a válság és az egészségügyet érintő forrás csökkenése ellenére eredményesen zárhatnak, a kórház tartotta pozícióit.

- Nem kellett elbocsátani senkit és bért sem csökkentettünk, remélem, jövőre sem jutunk el odáig. 740 fős létszámmal vettem át az intézményt, ma hatszázan vagyunk.

Jelentős szakmai fejlődést értünk el egy év alatt. EMG-szakrendelést indítottunk, amelyre a megye minden területéről érkeznek betegek. Központi beteg-irányítási rendszert működtetünk, a szülészet-nőgyógyászat pedig szűrőcentrummal bővült.

Dawn-szűrés és 4D-s ultrahang is van már Ajkán - sorolta a főigazgató. Hozzátette, hogy a gazdasági, műszaki igazgatás élén új dolgozó áll, és a minőségirányítás terén szintén előreléptek. Továbbá járóbeteg-elégedettségi vizsgálatot készítettek és a dolgozókat is megkérdezik elégedettségükről.

A struktúraváltás jegyében a fertőző osztály ágyainak számát emelték, a gyermekosztályon a járó betegekre jutó óraszám nőtt, de az urológián is javult a helyzet.

Nagy előrelépés történt a dolgozói képzések, továbbképzések terén, amely több mint ezer főt érint. Az eddigi 38 hatósági ellenőrzés során a minőségügyi rendszernek köszönhetően elmarasztaló megállapítást nem tett senki az ajkai kórházra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!