Hírek

2012.06.01. 05:49

Magyar vadak Afrikában

Fokváros, Veszprém - Kéttagú magyar delegáció képviselte és népszerűsítette a magyar vadgazdálkodás eredményeit Dél-Afrikában.

Tremmer Tamás

Vajai Lászlónak, a Vidékfejlesztési Minisztérium erdészeti, halászati és vadászati főosztályvezetőjének, valamint Tengerdi Győzőnek, a HM Verga Zrt. vezérigazgatójának abban az elismerésben lehetett részük, hogy meghívást kaptak a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács (CIC International Council for Game and Wildlife Conservation) 59. kongresszusára, amit a dél-afrikai Fokvárosban tartottak. A CIC világszerte hirdeti a fenntartható vadászat fontosságát a természetvédelemben, és fellép a természeti erőforrások tudatos és fenntartható hasznosításának érdekében.

Tengerdi Győző a szervezet tagjai előtt népszerűsíthette a magyar vadgazdálkodást, bemutatva az eredményeket, valamint szólt az állami erdészeteknél folyó vadgazdálkodási munkáról. Mondandója különös hangsúlyt kapott, hiszen a szervezet központja Magyarországon (Budakeszin) van, ráadásul a CIC jubileumi, 60. kongresszusának Prága és Pozsony mellett Budapest lesz az egyik házigazdája. A vezérigazgató előadásával olyannyira felcsigázta az érdeklődést, hogy a szakemberek már most várják a jövő áprilisi összejövetelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!