Hírek

2014.10.07. 08:18

Meg akarta ütni a biztonsági őröket

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 56 éves, büntetett előéletű férfival szemben a Veszprémi Járási Ügyészség, aki idén augusztusban a rendőri intézkedés ellenére egy napon kétszer is szidalmazta, és meg akarta ütni az egyik veszprémi nagyáruház biztonsági őreit - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi ittasan az áruház parkolójában kéregetett, a kérését elutasító vásárlókat szidalmazta. Emiatt az üzlet biztonsági őre többször is felszólította, hogy távozzon. A férfi tovább hangoskodott, szitkozódott, fenyegetőzött, majd támadó szándékkal indult a biztonsági őr felé, de az egyik vásárló ezt megakadályozta, lefogta a vádlottat. A férfit a megbotránkozást keltő, erőszakos magatartása miatt a rendőrségre előállították, de az intézkedés után néhány órával ismét megjelent a parkolóban, ahol megint agresszíven kéregetett, hangoskodott, szitkozódott. Ekkor az üzlet egy másik, női biztonsági őre kérte arra, hogy távozzon, de a vádlott őt is szidalmazta és próbálta megütni. A vádlott az áruházba is be akart menni, amit a biztonsági őr megakadályozott, a férfit a kiérkező rendőrök újra előállították. A Veszprémi Járási Ügyészség vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!