Hírek

2015.02.24. 11:54

Még mindig csúcsra jár a járvány – Több vasi kórházban is marad a látogatási tilalom

Megyei körkép – Az előző hetihez képest minimálisan csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma. Mit tanácsol az orvos?.

Bajdó Bettina

Dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvos elmondta, hogy az előző hetihez képest minimális visszaesést tapasztaltak a megyében az influenzaszerű megbetegedésekben. Ez a visszaesés csak a szombathelyi kistérségben tapasztalható.

- Több közösségi járványról kaptunk bejelentést az elmúlt héten – folytatta a tisztifőorvos. – Főként szociális intézményekben és kórházakban sok a megbetegedés. A megyében több helyütt is látogatási tilalom van. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház székhelyén és a 11-es huszár úti telephelyén teljes a tilalom. Ugyancsak tilos látogatni a sárvári Szent László Kórház Krónikus Belgyógyászati és Ápolási Osztályán fekvőket. Látogatási tilalmat rendeltek el a celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórház Krónikus Belgyógyászat, Egynapos Sebészet, Szülészet-Nőgyógyászat Osztályain is.

A tiszti főorvos hozzátette, hogy az év nyolcadik hetében a csúcson stagnál a járvány, remélik, hogy nem lesz ennél több megbetegedés. Továbbra is az a tapasztalat, hogy a 34 év alattiakat dönti ágynak a vírus. Kiemelte az is, hogy az előző héten szerencsére az átlagosnál nem emelkedett tovább a szövődményes esetek száma.

A megyében eddig hét-nyolc mintából mutatták ki az influenza A típusának H3N2 altípusát. Dr. Stánitz Éva továbbra is hangsúlyozta, hogy aki beteg, az maradjon otthon, feküdjön az ágyban. Egy-két napig próbálja meg otthon kezelni a megbetegedést, sok pihenéssel, folyadékkal, lázcsillapító és megfázás elleni szerekkel. Ha nem javul az állapota, akkor mindenképpen keresse fel háziorvosát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!