Hírek

2013.01.03. 20:41

Még ügy az ügyelet

Továbbra sem egyértelmű, hogy a megyeszékhelyen a háziorvosi ügyelet mikortól kerül át a megyei kórház sürgősségi osztályára.

Varga Domokos Péter

A távirati irodának nyilatkozó Némedi Lajos alpolgármester szerint erre februárban vagy márciusban sor kerülhet, viszont a háziorvosokat képviselő ügyvéd, dr. Bősze Ferenc szerint a korábbi helyzet nem változott, a háziorvosok és a kórház álláspontja nem közeledett egymáshoz.

 

A háziorvosi ügyelet még mindig a régi helyén, a Cserhát-lakótelepen működik, mert az érintettek között nincs megállapodás


Mint ismert, tavaly és tavalyelőtt a megyei kórházban 500 millió forintos európai uniós támogatásból felújították a sürgősségi betegellátó részleget, itt alakítottak ki helyiségeket a városi háziorvosi ügyeletnek is. Amikor azonban a háziorvosok megismerték az új létesítményben a körülményeket, úgy döntöttek, nem vállalják az átköltözést, mert ott rosszabbak a feltételek, mint a korábbi, a Cserhát-lakótelepen lévő helyiségekben. Az ügyben az érintettek több alkalommal tárgyaltak egymással, már többször jutottak megállapodás közeli helyzetbe, ám ez végül mindig elmaradt.

Lapunknak Bősze Ferenc ügyvéd elmondta, a háziorvosok most az önkormányzattal a jogszabály alapján kötelező szerződésmódosításról tárgyalnak. Ez az együttműködés feladatmegosztási, elszámolási szabályait érinti, ezekben a kérdésekben nincs nézeteltérés a felek között. A jogszabályban jelzett időpontra – február végére – valószínűleg létrejön a módosított megállapodás. Ennek azonban semmi köze nincs a háziorvosi ügyelet helyszínéhez, erről ezúttal nem folytattak tárgyalásokat – szögezte le Bősze Ferenc ügyvéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!