Hírek

2013.03.14. 06:50

Pánikhangulat, elzárt települések, piros riasztás Veszprém megyében

Késő estére több helyen pánikhangulat alakult ki az elakadt járművek utasai között. A közútkezelők kérik, hogy éjjel senki ne induljon útnak.

MTI

Részletes hóhelyzetről megyékre bontva az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat:

Zala megyében 41 autó ütközött

Vas megyében az orkán erejű a szél nehezíti a közlekedést

Fejér megyében tömeges baleset történt az M7-esen

Az országos helyzetről itt olvashat: Piros riasztás több megyében

 

A közútkezelők kérik, hogy senki ne induljon útnak az este folyamán! 

Részletek itt.

Veszprém megye járhatatlan útjai 22:24-kor
A 8-as főút a megye teljes szakaszán a nap folyamán bekövetkezett több baleset és elakadás miatt részleges lezárásra került. Kritikus pontok a főúton Inota-Hajmáskér közötti szakasz, Bakonygyepes és Somló környéke. A délelőtti órákban lezárásra került a 73-as főút Nosztori emelkedő elakadások miatt. A kamion forgalom elől lezárt utak: 82-es főút Veszprém-Veszprémvarsány közötti szakasza, 83-as főút teljes szakasza. 

Járhatatlan utak listája 7339-es út Ajka-Kolontár között, 710-es főút 0+000 – 12+500 kilométerek között, 7301-es út 45 – 54 és a 0 – 10 kilométer szelvények között, 8216-es út Zirc-Csetény között, 7317-es út Zalahaláp-Tapolca között. A Pápáról kivezető utakat lezárták. 

Elzárt települések: Tés, Jásd, Nagyesztergár, Sáska, Zalahaláp, Taliándörögd, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Káptalantóti települések vannak elzárva. 


22:10
Pánikhangulat! Gyerekek és betegek is a buszon maradtak

Pánikhangulat van a Somló Volán autóbuszán, ami több mint három órája a Hajmáskér utáni benzinkút után a nyolcas úton egy hosszú sorban vesztegel információnk szerint baleset miatt.

A járművön legkevesebb, mint negyvenen vannak, köztük csecsemők, cukorbetegek és légzőszervi betegek, utóbbiak rosszul vannak, a gyerekek sírnak -  tudtuk meg egy utastól. 

Nincs mindenkinek elegendő élelme és itala. A járat 13.15-kor indult Budapestről, a Népligetből, 16.30-kor kellett volna Ajkára érnie. A buszon ülők elmondták, hogy Budapesttől Hajmáskérig nem találkoztak hótolóval, sem más hótisztító járművel. 
Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője közölte: azért nem járnak járműveik, mert azok is elakadtak a hófúvás okozta akadályok miatt. Mindemellett rengeteg a baleset, főként a nehézgépjárművek, a kamionok akadtak el, illetve csúsztak árokba, így akadályozzák a közlekedést. 

Sztanke Zoltán Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (VMKI) képviseletében csütörtök este röviddel 21.20 órakor azt mondta: azonnal küldök Hajmáskérhez, az elakadt autóbuszhoz tűzoltó autót, és az utasokat veszprémi melegedőhelyekre, ha kell, kórházba szállítjuk. 

Néhány perce megtudtuk: valóban néhány perc múlva megérkezett egy tűzoltó autó az utasokhoz, és azokat vitték el, akik rosszul vannak, illetve a kicsi gyerekeket. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a többiekért nemsokára újabb jármű érkezik. Nem hivatalos információnk szerint a tűzoltó autó is elakadt, és a kimentett néhány utast rendőrségi terepjáró vitte a veszprémi kórházba. Hogy a többiekkel mi lesz, Révész András a VMKI szóvivője azt válaszolta: folyamatban van a mentés, mindenkit elszállítanak hajmáskéri és veszprémi melegedőhelyekre. /Kovács Erika/


21:36 Folyamatosan zajlik a mentése a 8-as főúton ragadt buszok utasainak a rossz időjárási körülmények ellenére. A hajmáskéri vasútállomáson eddig 150 embert helyeztek el átmenetileg, a honvédség Bakony Harckiképző Központ átvonulók szállásan pedig 54 embernek biztosítanak éjszakára elhelyezést, köztük 28 nő, és 8 gyermek. Katasztrófavédők és a honvédség először az utakon rekedteknek nyújt segítségét.

21:36 Veszprémi katasztrófavédelem: tartsák benn a cégek a délutános műszakot! 

Lehetőség szerint tartsák benn a cégek azokat a dolgozókat, akiknek este jár le a műszakja, mivel a tömegközlekedéssel ingázók hazatérése nem megoldott - kérte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. 

A tömegközlekedéssel három műszakban munkába járókat a délutános műszak végén lehetőség szerint helyezzék el "házon" belül - javasolta a cégvezetőknek, műszakvezetőknek a katasztrófavédelmi igazgatóság.    A megyében több főutat lezártak vagy korlátozták rajta a forgalmat, emiatt több Volán-társaság sem indít járatokat a kritikus szakaszok irányába - magyarázták kérésüket.    Hozzátették: azok, akik autóval járnak munkába, mielőtt este hazaindulnak, tájékozódjanak körültekintően.



21:07
A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központjából két tehergépkocsival indul a készenléti állomány azok segítségére, akik Hajmáskér környékén benn rekedtek a távolsági buszokban. A Hajmáskér és Veszprém közötti útszakaszon több autóbuszban segítségre várnak az utasok. Értesüléseink szerint a tehergépjárművek egy órán belül indulnak.

21:00 Székesfehérvártól jelen pillanatban nem lehet eljutni a Balatonig. Az M7-es bedugult, a 8-as és a 7-es út le van zárva. A Balatontól még fel lehet jutni Veszprémig, de az időnként 100 kilométeres szélben, hóviharban Fehérvár irányából Akarattyáig nem biztosított a közúti közlekedés – tudtuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei útügyeletétől. Azt javasolta, aki úton van, Székesfehérváron próbáljon szállást keresni. Itt a szállodák viszont már telítettek, információink szerint a Sziget utcai általános iskola tornatermét nyitották meg a bentrekedteknek.

20:18
Este 8 óra után kaptuk az információt, hogy kiszabadult a hó, illetve a balesetek okozta úttorlaszok fogságából a Balaton Volán autóbusza 48 utassal, az M7-esen folytathatják az útjukat hazafelé - tájékoztatta a veol-t Bisztricz Anett Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

 

20:14 Nem járnak a buszok több Veszprém megyei vonalon


A Bakony Volán, a Balaton Volán és a Somló Volán tájékoztatása szerint a kritikus útszakaszok irányába jelenleg nem indítanak járatokat - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök este az MTI-t. 

Révész András közölte, hogy az időjárás gyors változása miatt a helyzet is gyorsan változhat, ezért a járatokról a Volán társaságok ügyfélszolgálatán érdemes tudakozódni.   

Korábbi tájékoztatása szerint kritikus útszakasz a 8-as főút Hajmáskérnél és Várpalota környékén, a Bakony útjai, valamint Tapolca és Devecser térsége.   

Veszprémben több melegedőhelyet vehetnek igénybe a rászorulók: a Máltai Szeretetszolgálat nappali melegedőjében a Jutasi úton 100 embert tudnak befogadni, a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság rendezvényterme a Bajcsy-Zsilinszky úton ugyancsak 100 ember befogadására alkalmas - tette hozzá.

 

 

20:14 Senki nem marad fedél nélkül

Gyerekek és idősek részére nyújt éjszakai szállást a BHK A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központja a Megyei Védelmi Bizottság kérésére az alakulat várpalotai Átvonuló Nőtlen Szállóján biztosít éjszakai szállást azoknak, akik a rendkívüli időjárási helyzet miatt nem tudtak hazajutni a településről. A Védelmi Bizottság a várpalotai Jószerencsét Művelődési Otthonban jelenleg is várja azokat, akik élni kívánnak a lehetőséggel. A honvédség tájékoztatása szerint a szálló 70 fő számára tud ellátást biztosítani - őket honvédségi járművekkel szállítják a szálláshelyre. Az érintettek többsége diák. /Szausev Xénia, kommunikációs tiszt/


19:45 Tömegek várakoztak az M7-esen


Budapestről hazafelé tartó Veszprém megyeiek tömege rostokoltak órák hosszat az M7-esen, autóval, busszal. Bisztricz Anett hadnagy, a Fejér megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a Fejér megyei katasztrófavédelem emberei teljes erőbevetéssel dolgoznak az úttest felszabadításán. Arról nem tud, hogy bárki forró teát vitt volna az órák óta fagyoskodó utasoknak. /Bartuc Gabriella/


19:30
Tömegbaleset az M7-esen


Félszáz jármű csúszott össze az M7-es autópályán több tucatnyi a sérült, a sebesülteket a fehérvári kórházba szállították. A Balaton Volán Balatonfüredről csütörtökön fél kettőkor két buszt indított a főváros felé. Egyed Pétert az egyik busz vezetőjét elértük telefonon, elmondta, hogy fél három óra vesztegelnek Szabadbattyánynál.

A központból utasították a másik buszt, hogy forduljon vissza, de az sem tudott kimozdulni a sorból.

- Fél három óta legfeljebb egy kilométert araszoltunk. Pest felé mozdulatlan a sor, egy-egy kocsit látok az ellenkező irányból jönni. Annyit láttam az imént a kijelző táblán hogy innen 5 kilométerre baleset történt, de hallottam a kollégáimtól, hogy számos kisebb-nagyobb koccanás és csúszás miatt beállt a forgalom az M7-esen.

Negyvennyolc utasom van, a másik buszban egy személy maradt, ő vissza szeretett volna menni Füredre. Fogalmam sincs, hogy ilyenkor mi a teendő. Huszonöt éve vezetek buszt egy-két órás veszteglés még elviselhető, ehhez hasonló helyzetben még sohasem kerültem - mondja a buszsofőr. /Gombás Gabriella/

Újvárosból sem jutott el a busz Veszprémbe

Információink szerint a Veszprémből Dunaújvárosba tartó délutáni buszjárat Lepsénynél kényszerű pihenő tart, valószínű, hogy a reggeli órákig nem is kel útra a járat. A buszon utazókról gondoskodnak addig, ellátást és szállást kapnak. /Dunaújvárosi Hírlap/ 

 

16: 51 
Iskolások fagyoskodnak a buszmegállóban órák óta

Kétségbeesett férfi telefonált az FMH szerkesztőségékbe, miután nem kapott segítséget sehonnan. Elmondta, hogy a várpalotai buszmegállóban 11.50 óta, azaz közel öt órája fagyoskodnak 14-18 év közötti diákok - és persze felnőttek is -, akik a buszra várnak, de nem jön. - A gyerekeinkben telefonon tartjuk a lelket, elkeseredésemben már nem tudom, hova szóljak, hogy történjen már valami, itt vagyunk Csórón, alig 8 kilométerre Várpalotáról, és senki nincs, aki gondoskodna valamilyen járműről, ami hazahozhatná a gyerekeket? Felháborító, mi van ebben az országban... - kesergett a férfi, hozzátéve, hogy ezt biztos nem merjük leírni. (Hogy ezt miért gondolja, nem tudjuk...) 

Zsigó Ferenc, Fejér Megyei Hírlap

 

16:09 A Nosztoriról kitiltották a nehéz gépjárműveket

Veszprém megye útjai nehezen járhatóak, aki teheti, péntek délutánig ne induljon útnak a közútkezelő tanácsa szerint. Az iskolásokat délután hazaviszi az autóbusz, amely majd a közutas felvezető gépkocsi mögött halad. A Tapolca-Veszprém út kritikus, nagyon rosszak a látási viszonyok. Bár nem esett nagy mennyiségű hó, a szél pillanatok alatt befújja a megtisztított utakat. A 8-as úton Hajmáskér és a Fejér megyei határ között a legrosszabb a helyzet, valamint Bakonygyepes és a Vas megyei határ közt. A Nosztori völgyből kitiltották a nehéz gépjárműveket. Több helyen felborultak kamionok, pótkocsis szerelvények, az utakon sorozatosak a koccanások.

Pápai hóhelyzet 16 órakor

Hajnal óta folyamatos a havazás a Dunántúl területén, de nem okozza a legnagyobb gondot a hóeltakarítóknak és a közlekedőknek. Mint azt Polgár Elemértől, a Magyar Közút Kht. pápai üzemmérnökségének vezetőjétől megtudtuk, az orkánerejű, néha 90-110 km/óra sebességű szél kijegesíti az utakat. Mindehhez veszélyként a sok helyütt 0 méteres látótávolság társul veszélyként. Pápakovácsi és Ganna közt a pápai üzemmérnökség lezárta az alsóbbrendű utat, egyébként a főutak járhatók. Továbbra is életben van a kamionstop a83-as Pápa-Városlőd közti szakaszán. Polgár Elemér tanácsa: aki teheti, maradjon otthon gépjárművével, éjszaka pedig semmiképpen se induljanak útnak, hiszen a hónyelvek alatti jeges útszakasz rendkívül veszélyes lehet, és könnyen „megtréfálhatja” a vezetőket.

15:33 Nehezen járható a 72-es út

Jégbordás és csúszós a 72-es főút 8-as leágazásától Litérig tartó szakasza, a kamionokat a település belterületén leállítják a rendőrök, így az út csak egy sávon járható. A korlátozás miatt torlódások alakulnak ki , hosszabb menetidővel kell számolni. Érdemes a sebességet is jelentősen csökkenteni, mert vannak szakaszok, ahol a fékezés ellenére sem áll le a gépkocsi. A 72-es út  Litértől Balatonfűzfőig tartó néhány kilométeres szakasza nedves, könnyebben járható.

14:56 Több kilométeres a kocsisor a 8-as főúton Hajmáskérnél

Több kilométeres kocsisor torlódott fel a 8-as főúton Hajmáskérnél csütörtök délutánra a rossz látási viszonyok miatt, Tés a torlódás következtében még mindig elzárt település, három főúton pedig továbbra is kamionstop van érvényben Veszprém megyében - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Révész András elmondta: kora délutánig 45 esetben kérték a katasztrófavédelem segítségét a havas útviszonyok miatt: baleseteknél, műszaki mentéseknél segítenek a tűzoltók. 

Tájékoztatása szerint a 82-es, a 83-as és a 73-as főúton továbbra is érvényben van a 7,5 tonna feletti teherautókra vonatkozó útzár. 
Kritikus szakasz még a 8-as főút Hajmáskér és Öskü közötti szakasza, itt több kilométeres torlódás alakult ki a nehéz látási viszonyok és az ebből adódó elakadások, balesetek miatt - tette hozzá.

Veszprém és Tüskevár között, valamit Csopak körzetében lassan megy vagy egyáltalán nem halad a forgalom, de a megye más részein is számíthatnak várakozásra az utazók - figyelmeztetett Révész András. 

A 8-as főúton kialakult kaotikus útviszonyok miatt Tés továbbra is elzárt település - mondta az MTI érdeklődésére a falu független polgármestere. Berki Józsefné tájékoztatása szerint a faluból Várpalotára ingázó felnőttek, valamint a csaknem félszáz iskolás elhelyezésének megszervezését elkezdték. A polgármester bízik abban, hogy a tésieknek nem kell Várpalotán éjszakázniuk, estig hazatérhetnek.

 

14:53 Tapolcai hóhelyzet

A reggel óta tartó havazás a viharos erejű szél miatt egyre nehezebbé teszi a közlekedés a tapolcai és környékbeli utakon. A szél torlaszokat emel, majd helyez át, a látó távolság pár méter, adott esetben nulla. A főbb közlekedési utakon járnak a tolólapos gépek, de a szél gyorsan kifehéríti a megtisztított szakaszokat, Az alsóbb rendű utak, mellékutcák nehezen, vagy alig járhatók csütörtökön délután.


A viharos erejű széllel párosuló hóesés miatt lépésben lehetett közlekedni Tapolcán már a kora délutáni órákban is (Fotó: Szijártó János)

13:58 A Veszprém megyei rendőrök az útszakasz Székesfehérvár felé vezető oldalát szintén lezárták Inotánál. Szabó-Bisztricz Anett Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő egy balesetről is beszámolt, mint közölte, az érintett útszakaszon, a csóri elkerülőn egy mikrobusz és két személygépkocsi ütközött össze. Az egyik autóban egy sérült a roncsok közé szorult, a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.

 

 

13:11 A rendkívül erős oldalszél miatt főként üres kamionok fordultak keresztbe a 8-as főközlekedési úton. Tüskevárnál jelenleg is folyik a műszaki mentés, de ugyanez történt Somlóvásárhely-Somlószőlős térségében és Inotánál a 26-os kilométer szelvénynél. A látási viszonyok rosszak, 50 méter alattiak, Veszprém és Tapolca között gyakorlatilag 0 méter. A Magyar Közút Nonprofit Kht. megyei igazgatósága folyamatosan takarítja az utakat, hóakadály miatt eddig egyetlen útszakaszt sem kellett lezárni, de az erős szél újabb torlaszokat épít.  A kht. saját gépjárművei mellett egyéb gépjárműveket is bevet - tudtuk meg a megyei ügyeletestől. A 8-ason Hajmáskér és Veszprém között három autó csúszott egymásba, súlyos sérülés és útzár nincs.  A rendőrség lezárta a Pápa-Városlőd útszakaszt a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművel számára. Nem közlekedhetnek a teherautók a 73-ason Csopak irányába sem. A nagyobb méretű járművek nem tudnak haladni Hajmáskér irányába, a buszok és teherjárművek az autópályára kényszerülnek az útviszonyok miatt. Tés település megközelítése egyelőre mindkét irányból rendkívül nehéz. Mint azt a mentők ügyeletesétől megtudtuk, számos balesetet okozott a rendkívüli időjárás a megyében. A reggeli órákban Bakonygyepes, Sümeg, Olaszfalu, Hidegkút, majd délelőtt Noszlop-Bakonygyepes térségében történt baleset, összesen nyolcan sérültek meg, köztük többen súlyosan.

12.49
Biztosított az alapellátás az elzárt Tésen 

Biztosított az alapellátás a hófúvások miatt elzárt Veszprém megyei településen, Tésen - mondta a mintegy kilencszáz lakosú falu polgármestere csütörtökön az MTI-nek. 

Berki Józsefné (független) elmondta, hogy nincs hiány alapvető élelmiszerekből a faluban, az óvodások és az idősek pedig időben megkapták az ebédjüket Jásdról.    

Mintegy ötven tési diák Várpalotára jár iskolába, őket az iskolabusz biztosan hazahozza - ígérte a polgármester, arra hivatkozva, hogy a közútkezelő arról tájékoztatta, két órán belül ismét lehet közlekedni a településhez vezető úton.    A zsákfalu azért vált megközelíthetetlenné, mert a hófúvások miatt járművek fordultak keresztbe az egyetlen bevezető úton. A helyzet nem ismeretlen a tésieknek, korábban előfordult már olyan is, hogy egy hétre elzárta őket a hó a külvilágtól - idézte fel a polgármester.



12:29 Egy település megközelíthetetlen, sok a baleset Veszprém megyében

A Veszprém megyei Tés megközelíthetetlen a havas útviszonyok miatt és sok baleset történt a megyében - tájékoztatta a közútkezelő és a rendőrség csütörtökön az MTI-t. 

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivőjének közleménye szerint Veszprém megyében a Bakony, a 8-as főút és a Veszprém- Tapolca közötti út térségében a folyamatos havazás és az orkánerejű széllökések miatt a látótávolság minimálisra, 50 méter alá csökkent.   

A nagy erejű széllökések leginkább a rakomány nélküli nehézgépjárművek stabilitását veszélyeztetik, emiatt több pályaelhagyásos baleset is történt a felsorolt térségekben - tette hozzá.   

Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Veszprém és Tapolca között három autó ütközött össze, tart a műszaki mentés, a 8-as főúton, Hajmáskér és Veszprém között pedig három autó csúszott egymásba, lezárás nincs, azonban a forgalom torlódik. Ezen az útszakaszon a teherautók nem tudnak feljutni az emelkedőn, ezért - bár útlezárás nincs - a rendőrség azt tanácsolja, hogy a teherjárművek válasszanak más útvonalat.   

Ajka-Bakonygyepes és Városlőd között keresztbe fordult kamion akadályozza a forgalmat, műszaki mentés van; Csopakon a 73-as úton, az emelkedőn nem engedik felfelé haladni a teherautókat - sorolta Kómár Viktória. 

12:02 Aktuális útviszonyok Veszprém megyében

- a 7,5 t feletti járművek nem hajthatnak rá a Pápa és a 8-as főút közötti útszakaszra.
- A 8-as főúton, Hajmáskér és Veszprém között három autó csúszott egymásba, súlyos sérülés és lezárás nincs, azonban a forgalom torlódik.
- Tés település mindkét irányból megközelíthetetlen.
- A 7301-es úton a rossz útviszonyok és a rendkívül rövid látótávolság miatt fokozott óvatosságra intjük az arra haladókat.
- Ajka-Bakonygyepes és Tapolca között egy keresztbefordult kamion miatt műszaki mentés akadályozza a forgalmat.
- Nem közlekedhetnek a teherautók a 73-as főúton Csopak felé.
- A nagyobb méretű járművek nem tudnak haladni a 8-as főút hajmáskéri szakaszán.

11:34 A megye útjai ha nehezen is, de mindenhol járhatóak, a települések mindegyike megközelíthető. Azonban a 8-es úton Inotánál egy elakadás miatt áll a forgalom. A somlószőlősi útzárat a 8-as úton feloldották. Az erős szél és a hóesés miatt rosszak a közlekedési és a látási viszonyok, aki teheti, ne üljön gépkocsiba. Zirc környékén kifejezetten nehezen járhatóak az utak, Veszprém és Balatonfüred között a Nosztori völgyben pedig számítani kell rá, hogy jegesedés miatt visszafordítják az autókat. Több koccanásos beleset történt délelőtt, reggel egy súlyos és egy könnyű sérültje volt egy Eplény és Olaszfalu között történt balesetnek. A 82-es és 83-as úton reggel óta kamionstop van érvényben.

 

11:29 A 8-as út több helyen le van zárva, így Somlónál, Ajkánál, Hajmáskérnél és Inotánál is, ahol keresztbe fordult egy kamion.

11:10 Veszprém megyében a Bakony, a 8-as főút és a veszprémtapolcai út térségében a folyamatos havazás és az orkán erejű széllökések miatt a látótávolság minimálisra, 50 méter alá csökkent. Ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a balesetek elkerülése érdekében arra kéri a közlekedőket, hogy lehetőség szerint egyelőre ne induljanak útnak ezekben a térségekben. A nagy erejű széllökések leginkább a rakomány nélküli nehézgépjárművek stabilitását veszélyeztetik, emiatt több pályaelhagyásos baleset is történt a felsorolt térségekben.

10:50 Veszprém megyében a folyamatos havazás és az erős szél számos helyen nehezíti meg a közlekedést, a rendőrök több helyen is zárják az utakat.

- a 7,5 t feletti járművek nem hajthatnak rá a Pápa és a 8-as főút közötti útszakaszra.
- A 8-as főúton, Hajmáskér és Veszprém között három autó csúszott egymásba, súlyos sérülés és lezárás nincs, azonban a forgalom torlódik.
- Tés település mindkét irányból megközelíthetetlen.
- A 7301-es úton a rossz útviszonyok és a rendkívül rövid látótávolság miatt fokozott óvatosságra inti a rendőrség az arra haladókat.

10:40 A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának legfrissebb összesítése alapján a Dunántúl teljes területén havazik, emellett sok helyen nagy erejű széllökéseket regisztráltak a társaság útellenőrei.

A Dunántúlon mindenhol esik a hó, havas a főutak burkolata Tatabánya, Zalaegerszeg, Tapolca és Tamási környékén. Hókásás szakaszokra kell számítani Kisbér, Pápa, Szombathely és Lenti főútjain, Csorna környékén hóbordás a főutak burkolata.

A Dunántúlon mindenhol erős a légmozgás, viharos szél fúj Fertőszentmiklós, Csorna, Mosonmagyaróvár Vasvár, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Ajka és Pápa környékén, ezekben a térségekben hófúvások lassítják a közlekedést.

10:29 Erős széllel érkezett a havazás hajnalban, azóta - hol erősebb, hol gyengébb intenzitással - esik a hó Pápán és környékén. Az utak, járdák hókásásak, havasak, csúszósak. A városkörnyéken a főközlekedési utak egyelőre járhatók, ám a szél miatt hófúvásokra kell számítani. Információink szerint a Bakonyban, a 83-as út Városlőd-Pápa közti szakaszára nem engedik be a teherautókat.

08:07 Olaszfalu és Eplény között egy autó árokba csúszott, három összeütközött, a műszaki mentés folyamatban. Hidegkút és Tótvázsony között két autó ütközött néhány perce. Városlődnél lezárták a 83-as utat, több kisebb baleset miatt, valamint elakadt kamionok miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

07:30 A 83-as főúton Farkasgyepűnél két - nyári gumis - kamion megcsúszott és elzárják az utat. A főút Városlőd és Pápa közötti szakaszára a teherautókat nem engedik be, Devecseren át kell kerülőt tenniük - tájékoztatott a Magyar Közút.

7:00 Videó: Havazás Várpalotán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!