Hírek

2017.08.23. 18:43

Megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

Körkép – Az idei évben a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) a megszokottnál korábban kezdte meg a tankönyvek kiszállítását, amik így szinte már minden iskolába megérkeztek. Ez jelentősen megkönnyíti a tankönyvek válogatásával, csoportosításával, rendszerezésével megbízott pedagógusok munkáját.

Polgár Tibor

A Pápai Tankerületi Központnak (PTK) a saját illetékességi területén működő köznevelési intézményeibe augusztus 1. és 25. között érkeztek, érkeznek meg a következő tanévhez szükséges tankönyvek. A pontos időpontokról az egyes iskolák tankönyvfelelősei hónapokkal ezelőtt értesültek – tájékoztatta a Naplót Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója. Hozzátette: a tankönyvek kiosztásának időpontját a köznevelési intézmények a helyben szokásos módon (például az iskola bejáratánál és/vagy honlapján) teszik közzé a szülők tájékoztatására. Egyházi Andrea megjegyezte, az idei évben a Kello a megszokottnál korábban kezdte meg a tankönyvek kiszállítását.

Kohuth Helén rajztanár és Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna tankönyvfelelős válogatja a tankönyveket a Tarczy iskolában
Fotó: Polgár Tibor

A pápai Tarczy Lajos Általános Iskolában is már ott pihennek a 2017-2018-as tanévhez elengedhetetlen könyvek. Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna, az intézmény tankönyvfelelőse kiemelte, mindez nagy segítség volt számukra, hiszen így kapkodás nélkül, nyugodtan csoportosítani tudják a tankönyveket. Mint mondta, miután kibontották azokat az egységcsomagolásokból, átszámolják őket, majd pedig összeállítják a személyre szabott csomagokat. Mindezzel 3-4 nap alatt végeznek. A Tarczyban egyébként augusztus 29-én és 30-án, kedden és szerdán tartják a tankönyvosztást.

Az iskolákban persze más módon is készülnek a tanévkezdésre, a Tarczyban például Szabó Tiborné pedagógiai asszisztens színes kartonpapírokból közel 120 darab ablakdíszt készített és helyezett el az aulában őszköszöntő dekorációként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!