Hírek

2017.03.17. 15:30

Megfenyegették, hogy megölik - Ököllel és karóval verték a sértettet

Kisapáti, Veszprém – Összesen több mint 27 évre ítélte apát és fiát az elsőfokú bíróság. A vádlottak életveszélyes sérüléseket okoztak egy férfinak.

Marton Attila

Az elsőrendű vádlott, a Kisapátiban élő id. K. Lajos (60) 2015 júniusában szabadult a börtönből. Június 21-én este a férfi a fiával, a másodrendű vádlott ifj. K. Lajossal (24) és élettársával, harmadrendű L. Cintiával (21) megjelentek a falubeli sértett házánál, ahová az apa volt felesége és párja, valamint két kiskorú gyermeke költözött. Ifj. K. Lajos bemászott a lezárt kapun keresztül, és egy vaskerettel beverte a sértett szobájának ablakát. Nem sokkal később a vádlottak a kapun kívülről fenyegették a férfit, majd néhány perc elteltével bemásztak az udvarra. Ifj. K. Lajos lapáttal ütötte fejbe a sértettet, míg id. K. Lajos ököllel és egy karóval bántalmazta őt, miközben azzal fenyegették, megölik.

Az ütések következtében a sértett a földre esett és eszméletét vesztette, apa és fia azonban folytatták az ütlegelést. A bántalmazásban a sértett életveszélyes sérülést szenvedett, felépülése több hónapot vett igénybe. A helyszínről ifj. K. Lajos elmenekült, míg id. K. Lajos bejutott a lakásba, ahol volt felesége és két kiskorú gyermeke a fürdőszobában rejtőztek el.

Az apa fenyegette őket, de az ajtót nem tudta kinyitni. Az eljárás során id. K. Lajos és fia is többször egymásnak ellentmondó vallomást tett, a magánlaksértést azonban elismerték, míg L. Cintia beismerte tettét. A Veszprémi Törvényszék apát és fiát társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek, valamint id. K. Lajost kiskorú veszélyeztetése és zaklatás bűntettében is bűnösnek találta. A törvényszék mindkettőjüket 13 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte, valamint megszüntette id. K. Lajos két kiskorú gyermekére vonatkozó szülői felügyeleti jogát. Az ismeretlen helyen tartózkodó harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett magánlaksértésért két év próbaidőre felfüggesztett öt hónap börtönbüntetésre ítélték, fellebbezés hiányában a döntés jogerőre emelkedik.

Az ügyész az első és másodrendű vádlottak esetében súlyosbításért, a két férfi és védőik felmentésért, illetve enyhítésért jelentettek be fellebbezést. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!