Hírek

2016.01.03. 09:25

Meghalt Bősze Ferenc ügyvéd

Veszprém - Tragikus hirtelenséggel, életének 65. évében elhunyt Bősze Ferenc ügyvéd.

Kovács Erika

Bősze Ferenc az egyetem elvégzése után, 1976-ban költözött Veszprémbe, azóta itt élt, praktizált. Jól ismerték őt a veszprémiek, jogászként, ügyvédként sok, a közügyeket érintő megbízást kapott, a sérelmet szenvedett emberek csoportját képviselte, az igazságot kereste. Közélettel foglalkozó írásai a Naplóban is megjelentek. Bősze Ferenc tavaly februárban független jelöltként indult az időközi országgyűlési képviselő-választáson. Különlegesen dinamikus, vitális, vitatkozó, a jóért tűzbe menő, konfliktust vállaló ember volt. Barátai szerint jó értelemben vett megszállott ember volt, pezsgett körülötte a levegő.

Feleségével, családjával együtt hosszú évekig adott otthont a Buhim-völgyi Szalonnak, ahova közéleti személyiségeket, kiváló művészeket hívtak vendégségbe, ezzel kulturális közösséget teremtve. Az égi szalonban korábbi vendégeivel újra találkozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!