Hírek

2017.08.05. 06:07

Meghalt egy férfi az egyik balatonfüredi strandon

Pénteken, kora este értesítette a strandon szolgáló vízimentőt az egyik hozzátartozó, hogy nem találnak egy 57 éves férfit.

Kovács Erika

Elmondása szerint akkor már nagyjából másfél órája nem tudták, hogy hol van, és emiatt már aggódtak, közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivője.

Mint a szóvivő elmondta, a strandon azonnal megindult a kutatás, a parton és a vízben is keresték a férfit. A vízimentő irányításával, és a strandolók közreműködésével alakították ki a csatárláncot, amelynek köszönhetően a jelzéstől számított kicsivel több mint húsz perc múlva a férfi élettelen testét körülbelül 140 centiméteres vízben megtalálták. A férfit azonnal a partra vitték, ahol a strand vízimentője megkezdte az újraélesztést.  Közben a helyszínre riasztották a Rupert sürgősségi mentőhajót, valamint megérkezett az Országos Mentőszolgálat eset kocsija. Vízi és szárazföldi mentők küzdöttek a férfi életéért, de a reanimáció sikertelen volt, a férfi meghalt.

- Hirtelen arra lettem figyelmes hogy jött a mentő és végigment a sétányon egészen a szálloda elé - mondta el érdeklődésünkre szombaton Herczegh Dániel Balatonfüreden. A fiatalember úgy tudja,  hogy a férfi, aki pénteken meghalt, az Esterházy strandon tartózkodhatott, onnan indult el úszni.

Herczegh Dániel úgy tudja, az Esterházy strandon fürdőzhetett a férfi, aki később meghalt

Az Eszterházy strandon az emberek név nélkül azt mondták, láncot alkotva egészen a 120 centiméteres tábláig mentek, és keresték a férfit, akit egy helyi szálloda strandjánál a vízben találtak meg. A fürdőzők arról is beszéltek, hogy tudomásuk szerint a férfi nyaralt Balatonfüreden, epilepsziás beteg volt és rosszul lehetett a vízben.

Úgy tudjuk, Balatonfüreden, az Esterházy strandról indult el úszni pénteken a férfi, aki később meghalt
Fotó: a szerző

Ő volt a tizennegyedik, aki ebben a nyári szezonban idáig megfulladt a Balatonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!