Hírek

2016.12.18. 18:40

Megható: árva és megkínzott kutyákkal karácsonyoztunk!

Ajka - Megajándékozták a kutyákat vasárnap délután, az ajkai Vahúr menhelyen, az állatok karácsonyán.

Kovács Erika

Csomaggal a kezükben, egymás után érkeztek a látogatók a menhelyre, nagyon sok család is eljött a közös karácsonyozásra. A szülők azt mondták, nagyon fontosnak tekintik, hogy gyerekeik már kiskorban lássák, tudják, hogyan élnek ezek az állatok, miért kerültek ide, és akiknek segíteni kell!

Sokan eljöttek az állatok karácsonyára: ajándékot hoztak, sétáltatták a kutyákat Fotó: a szerző

A legkisebbek is nagy szeretettel hozták, cipelték a szépen becsomagolt ajándékokat, hoztak ennivalót a négylábúaknak, meg meleg plédeket a hidegebb napokra a kisebbeknek, illetve a kölyköknek az alom mellé. Arra is adódott lehetőség, hogy a látogatók kiválasszák azt a négylábút, akit haza szeretnének majd vinni, és azzal is nagy örömet okoztak nekik, hogy sétáltatták, simogatták őket.

Simonyai Szabina a németjuhásszal, Donnával, akit borzalmas körülmények közül mentettek, és a nő befogadta a kutyát

Ezek a kutyák főleg amiatt kerültek a menhelyre, mert kidobták, vagy megkínozták őket. A jóérzésű emberek jelezték ezt az állatmentőknek, így szabadultak meg a szerencsétlen állatok keserves korábbi életüktől.

Antal Laura, a menhely vezetője, és párja, Lázár György a karácsonyfánál, a kennelek előtt

Él itt olyan négylábú is, akinek meghalt  a gazdája, amiatt került ide. Antal Laura a menhely vezetője és önkéntesei példaértékű munkát végeznek a menhelyen Ajkán, és minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a kutyák még jobb körülmények között éljenek. – Ilyenkor karácsonyfát is állítunk, és  a fa alá helyezzük el az ajándékokat, amiket kaptak a kutyáink, mutat a csomagokra Antal Laura. Elmondja, az ünneplés jó alkalmat kínál arra is, hogy találkozzanak egymással azok, akiknek életükben meghatározóak az állatok.

Simonyai Hanna és Merk Nikolett a németjuhász, Donna kölykeivel

- A nyilvánosság nagyon sokat segíthet az állatvédelem helyzetén, amikor beszélünk a problémáinkról, nehézségeinkről, érvelt Laura, aki mások mellett párjával, Lázár Györggyel és sok gyermekkel együtt díszítette fel a fát a kennelek előtt.

Kósa Nóra egész délután díszítette a fát, majd sétáltatta a kutyákat

Az ajkai állatmentők szombaton jótékonysági estet szerveztek, amellyel ugyancsak a menhelyen élő kutyáknak segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!