Hírek

2015.04.04. 10:04

Megkezdődött a hajózási szezon

Az első hajó fogadásával, megkezdődött az idei hajózási szezon. A Balatoni Hajózási Zrt. liftes katamaránnal és gyermekprogramokkal várja az utasokat.

Prevics Éva

A Szent Miklós hajó Siófokról Balatonfüredre érkezésével, hivatalosan is elindult az idei hajózási szezon. Ez azt jelenti, hogy mostantól a menetrend szerinti és a sétahajók is közlekednek már a Balatonon.

Halmos Gábor a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a balatonfüredi kikötőben tartott ünnepségen elmondta: A július 11-én kezdődő főszezonra 22 kikötő 24 hajóval áll majd rendelkezésre. Hozzátette: a Siófok Katamarán is megújul az idei nyárra, hazánk első teljesen akadálymentes hajója lesz, mely lifttel is rendelkezik majd. Gyerekhajó programokkal is készül a társaság, a kicsiket ismert rajzfilmfigurák köszöntik majd a hajókon.

A 2014-es kiemelkedően jó év volt a hajózás szempontjából, a társaság reméli, hogy ezt ebben az évben is sikerül megismételni- tette hozzá a vezérigazgató. A jegyárak idén sem változnak, az utasok a 2011-es díjszabásnak megfelelő árakon utazhatnak.

Bóka István Balatonfüred polgármestere beszédében kiemelte: a hajózási szezon indulásával, talán a balatoni szezon is elindul, bár a szezon nem jó szó, hiszen a tóhoz egész évben színes programokkal csábítják a vendégeket. Hozzátette: az első hajó fogadásakor 1846-ra is emlékezünk, amikor a Kisfaludy gőzös vízre bocsátásával megindult a Balatonon a gőzhajózás.

Balassa Balázs a Balatoni Szövetség elnöke elmondta: a hajózás nagy lehetőség, hogy összekössön településeket. Az összefogás most is nagyon fontos, hiszen jelentős mennyiségű forrás érkezik ebben az időszakban a Balaton térségébe, melynek felhasználásáról együtt kell gondolkodni.

Az ünnepélyes zászlófelvonás után az érdeklődőket ingyenes sétahajózást várta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!