Hírek

2017.06.15. 13:35

Megköszönték az autósok előzékenységét

Pápa - Színes, sajátkészítésű táblákkal köszönték meg a helyi Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola kisdiákjai az autósok előzékenységét, melyet a tanév során tanúsítottak a gyermekek irányába.

Polgár Bettina

Varga Balázs rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta, a tanév elején elindítottak egy iskolakezdéshez kötődő akciót. – Ekkor arra hívtuk fel a gépjárművezetők figyelmét, hogy ügyeljenek a gyalogátkelőhelyen közlekedő diákokra. Úgy gondoltuk, a tanév zárásaként pedig megköszönjük az autósoknak, hogy egész évben vigyáztak a pápai diákokra – ismertette a közlekedésrendészeti osztály vezetője.

Fotó: Vallner Bettina

A rendőr alezredes kiemelte, balesetstatisztikai szempontból elmondható, hogy gyalogátkelőhelyen az idei tanévben egyetlen általános iskolást sem ütöttek el a városban.

A kezdeményezés részeként az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola kisdiákjai „Köszönjük!” feliratú, sajátkészítésű  táblákkal tettek sétát a Pápai Rendőrkapitányság munkatársaival az oktatási intézmény környékén fekvő gyalogátkelőhelyeket használva.

– A tanév során gyakorlatilag minden helyi iskolában beszéltünk a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályairól, az utolsó tanítási napokban pedig felhívjuk a gyerekek figyelmét a szünidőben tanúsítandó helyes magatartásra is – zárta Varga Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!