Hírek

2016.01.06. 18:38

Megmentették a fagyhaláltól? Már egy napja volt étlen-szomjan a pincében

Legalább egy napig volt egy 52 éves férfi a mínusz 10 fokos hidegben étlen-szomjan, egy elhagyott, romos, nyitott pincében Balatonszőlősön. Hétfőn találtak rá járókelők, akik szóltak a rendőröknek.

Kovács Erika

– Itt húzódott meg a szerencsétlen férfi – mutat a helyszínen a nyitott, jéghideg helyiségre Szekeres Kornél címzetes rendőr őrnagy, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megelőzési kiemelt főelőadója és Bujpál Tamás rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízott. Elmondták, január 4-én, hétfőn mentek ki a férfihoz kollégáik, Sóvári Attila címzetes rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízott és Borda Benjamin rendőr törzsőrmester, közlekedési járőr.

Az 52 éves, Fejér megyei férfi elmondta nekik, hogy Balatonszőlőstől több kilométerre dolgozott, de munkaadójával összeveszett, ezért eljött onnan. Annyi pénze viszont nem volt, hogy hazautazzon, ezért több kilométeres gyaloglás után a pincében húzta meg magát éjszakára, amikor legalább mínusz tíz fok lehetett, ráadásul étlen-szomjan került oda. Azt közölte még, hogy egy napja tartózkodik a pincében.

Szekeres Kornél címzetes rendőr őrnagy, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója és Bujpál Tamás rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízott (egyenruhában) (Fotó: Balogh Ákos)

A rendőrök felidézték, a szerencsétlen férfit járókelők vették észre, akik jelezték az esetet a rendőrségnek, ezután mentek ki hozzá, majd bevitték a kapitányságra. Ott felmelegedhetett, forró teával kínálták, majd segítettek neki abban, hogy hazajusson Fejér megyébe.

Orvosok szerint nagyon veszélyes lehet, ha valaki télen a szabadban tölti az éjszakát, főként legyengült állapotban, mert szervezete könnyen kihűlhet, ami adott esetben tragédiához is vezethet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!