Hírek

2016.05.25. 19:15

Megmozdult az egész ország a Kihívás napján

Már éjféltől elkezdődtek a sportprogramok országszerte az idei Kihívás napján. Az előző évek sikereiből kiindulva idén is magas részvételi arányra és különleges programokra számítottak a szervezők.

Kekk Sára

Hazánkban a mozgást és az egészséges életmódot népszerűsítő esemény már 25 éves múltra tekint vissza, az évek alatt több mint 1600 település vett részt benne.

Megyénkből idén négy település nevezett a rendezvényre. A szőciek 7.45-től, Kertán reggel fél nyolckor, Alsóörsön délután kettőkor, míg Küngösön délután öttől kezdődtek a programok, amelyekben a tornák különböző módszerei mellett szerepelt az íjászat, a lovaglás, a foci, a tollaslabda, a röplabda, a pingpong és a kerékpározás is. Mindenhol szerepelt a futás, volt, ahol hátrafelé, volt, ahol zsákban és volt, ahol váltóban futottak a sportolni vágyók.

Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több mint hárommillió negyedórás testmozgást végeztek. Az esemény hivatalos végeredménye csütörtök délre várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!