Hírek

2010.06.27. 10:45

Megölte két gyermekét, majd vonat elé vetette magát

Megölte két gyermekét, majd vonat elé vetette magát vasárnapra virradóra a romániai Medgyes unitárius lelkésze.

MTI

A Realitatea hírtelevízió - és más tájékoztatási eszközök - szerint a 35 éves Cseh Dénes abban a templomban végzett öt- és hétéves gyermekével, amelyikben szolgált. Tettének pillanatában rajtuk kívül senki nem volt a templomban, a két gyermek holttestére csak később bukkantak rá. Utóbb magát Cseh Dénest is megtalálták, holtan a vasúti síneken, miután vélhetően a vonat elé vetette magát.
A hatóságoknak egyelőre elképzelésük sincs a tragédia okairól. Magának a bűncselekménynek a körülményeit is nehéz kideríteni. Annyit tudni, hogy szombat este látták utoljára a papot a gyerekekkel, éppen vásárolni mentek, legalábbis a lelkész ezt mondta a feleségének. Arra egyelőre nincs magyarázat, hogy miért éppen a templomba mentek.
Azért indultak a keresésükre, mert több óra elteltével sem érkeztek haza. A templomban véletlenül bukkant a két gyermek holttestére az egyik helyi alkalmazott. Fejükön ütésnyomok voltak, de halálukat feltételezhetően az okozta, hogy apjuk elvágta torkukat. A bűntett után a lelkész elhagyta a helyszínt. A rendőrségre később bejelentés érkezett, hogy egy vonat a közelben halálra gázolt egy férfit, akinek a személyleírása megegyezett Cseh Dénesével, s azonosították is.
A hatóságok értetlenül állnak a történtek előtt, ugyanis az unitárius lelkészt mindenki kiegyensúlyozott, nyugodt embernek ismerte, akinek látszólag boldog volt a családi élete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!