Hírek

2016.04.21. 10:45

Megszűnhet a földrajzoktatás!

Egy új kormányrendelet szerint megszüntetnék a földrajz oktatását a szakközépiskolákban, amelyek hamarosan szakgimnáziumokká válnak.

B. Virág Rita

A Magyar Földrajzi Társaság aláírásgyűjtésbe kezdett, mert a Közoktatási Kerekasztal 2016. március 22-i ülésén elhangzottak szerint (az 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet módosítása során) a földrajz tantárgy szinte teljesen eltűnne a szakközépiskolai (szakgimnáziumi) kerettantervből, a földrajz (más természettudományos tárgyakkal együtt) kikerül a szakközépiskolákban (szakgimnáziumokban) kötelezően oktatott tantárgyak köréből.

Ez azt jelentené, hogy csupán azokban a középiskolákban tanítanák ezt a tantárgyat, amely szakirányú végzettséget ad. Vagyis előreláthatóan a turisztikai, földmérési, illetve bányászati orientációjú intézményekben lenne kötelező a földrajz.

Ez azt jelentené, hogy a megyében például a turisztikai szakirányú zánkai Egry József szakiskolában biztosan tanítanának földrajzot, de például hazánk egyik legjobb középiskolájában, a Lovassy gimnáziumban nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!