Hírek

2017.09.03. 16:55

Megtöltötték a szentkirályszabadjai eget a sárkányrepülők

SZENTKIRÁLYSZABADJA - Több száz sárkány emelkedett magasba a falu határában huszadszor megrendezett Sárkánynapon.

Marton Attila

A rendezvény húsz éve a helyi gyerekek szórakoztatására indult, mára kinőtte magát, és az ország távoli részeiről, és külföldről, például Ausztriából és Csehországból is érkeznek sárkányeresztő társaságok, mondta Bognárné Cseh Melinda, a rendezvényt szervező Szentkirályszabadja Baráti Kör Egyesület elnöke. A gyerekek délelőtt papírsárkányokat építhettek, majd az elkészült alkotásokat ki is festhették, amelyeket a szervezők zsűriztek és jutalmaztak. A Sárkánynapon több száz sárkány emelkedett a magasba, kora délután egyszerre száznál is több töltötte meg az égboltot, mondta Erdei Zsolt, a Sárkány.info oldal gondozója. Hozzátette, a sárkányok között egy húszméteres hosszúságú, polipot mintázó volt a legterebélyesebb. A látogatók a hagyományos delta alakútól kezdve a művészi építésű vagy állatokat mintázó formákig sokféle sárkányt megcsodálhattak.

Több kísérőprogram is várta az érdeklődőket. Az Úrkúti Csillagászati Klub bemutatót tartott, volt légvár, kosárhinta, buborékfoci, és megtekinthettek a résztvevők egy tűzoltóautót és veterán motorokat is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!