Hírek

2017.05.17. 19:35

Járda épül, friss föveny várja a fürdőzőket az edericsi strandon

A település 29 milliós pályázati támogatással újíthatja fel a strandot és annak létesítményeit.

Tóth B. Zsuzsa

Az összegből már készülnek a térköves járdák, folyamatban van a hangosbemondó-rendszer kiépítése, amelyre kétmilliót áldozhatnak. Utóbbi oszlopaira saját erőből megoldják a világítást, sőt, viharjelzőt is elhelyeznek a strandon. Az előző években a Balaton magas vízállása és a sok nyári csapadék tönkretette a füves napozóterületek jelentős részét, a lassan elszivárgó csapadékvíz és talajvíz miatt károsodott a napozófelület. Most csövezéssel előzik meg a hasonló problémát, a pangó víz elvezetése megoldódik, erre 15 milliós összeg áll rendelkezésre.

Térköves járdák készülnek a strandon
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Pillanatnyilag folyamatban van a gépi talajtömörítés, a beépített öntözőrendszer is készül. A füvesítés a lidó vonaláig ér majd. A régi, már használaton kívüli mosdókat öltözőkké alakítják ötmilliós keretből. Szeptemberben felújítják azokat, és a jövő nyárra rendelkezésre állnak majd. A szabad- téri öltözők már az idei szezonra a helyükre kerülnek. Későbbi terv a kabinok egy részének, valamint a kerítés felújítása, továbbá játszótér is készül majd. A június 10-ei strandnyitón megújult föveny várja már a fürdőzőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!