Hírek

2011.05.19. 17:44

Megújult a devecseri iskola

Devecser - Csütörtökön adták át a helyi iskola Petőfi téri épületét, amelynek felújítása az Erste Bank Hungary Zrt. munkatársainak közel 2,5 milliós adományából és a Vöröskereszt segítségével készült el.

Tóth B. Zsuzsa

Az iskolaépület felújítási munkálataihoz jól jött a bank dolgozóinak segítsége és a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei Szervezetének a közreműködése. Mint azt az átadási ünnepségen Eszterhainé Fatalin Ilona iskolaigazgató elmondta, a segítség révén oldhattak csak meg több felújítási munkát, ezért külön hálásak a támogatóknak. Toldi Tamás polgármester megköszönte a segítséget mindkét félnek, Molnár Gyuláné, az ajkai bankfiók vezetője pedig örömét fejezte ki, hogy segíthettek. Úgy fogalmazott, hogy a bankokról az embereknek elsősorban a szolgáltatás jut eszükbe, pedig értékmentő támogatásokra és a rászorulók segítségére is figyelmet fordítanak. A kollégák 2,3 millió forintot gyűjtöttek össze az iskola támogatására. Dobos Ágnes, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szerevezetének igazgatója megköszönte a gyerekek és a város nevében az adományt, amit rajtuk keresztül juttattak el Devecserbe.
Az adományból kicserélték az alsó tagozatos 170 diák épületében a belső nyílászárókat, leburkolták a falakat, valamint a padló egy részét. Az épület külső vakolása sürgető lenne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!