Hírek

2017.09.01. 18:35

Megújult őszre a tapolcai Bárdos iskola tornaterme

A Bárdos Lajos Általános Iskola székhelyintézményében az új tanévet megkezdő 370 diák birtokba vehette a felújított tornatermet is.

Tóth B. Zsuzsa

A péntek reggeli tanévnyitó ünnepségen Bajner Imre intézményvezető reményét fejezte ki, hogy mindenki számára jól telt a szünidő, sokan éltek a helyi strand adta lehetőségekkel. A tanév első heteiben a diákok még vízbiztonságot szereznek az úszásoktatásokon. Erzsébet-táborok, erdei iskolák tanulmányi kirándulások színesítik a hétköznapokat, emellett négy napos felvidéki kirándulásban is részük lehet.

- A tanév nem csupán kirándulásokból, táborozásokból áll, 180 tanítási napot kell eltölteni az iskola falai között. Hogy ezek a napok milyenek lesznek, az rajtunk múlik. Ha érdeklődve, szorgalmasan álltok a feladatokhoz, pillanatok alatt eltelik az idő - mondta az intézményvezető. Arra kérte a diákokat, hogy válasszanak a számtalan délutáni szakkör és sportfoglalkozás közül, hogy a bennük rejlő tehetséget kibontakoztassák. Mindannyian tehetségesek valamiben, ahogy ezt számtalanszor bizonyították.

A tapolcai Bárdos iskola tanévnyitóján a legkisebbek is szavaltak
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az iskola mostanra felújított tornatermének átadása során Gál Attila intézményvezető-helyettes elmondta, hogy a legkorszerűbb, az ízületeket is kímélő sportparkettával borított tornaterem energiatakarékos világítása is megújult. A burkolat felpúposodását automata szellőztető rendszer kiépítésével akadályozták meg. Szólt az összefogás jelentőségéről, hiszen a festés a szülői munkaközösség támogatásával készülhetett el, de segítséget nyújtott az önkormányzat, a kosárlabda-szakosztály, a tankerület, és a polgármesteri keret, valamint az iskola alapítványa is hozzájárult a sikeres felújításhoz. Elmondta, hogy az udvari fitneszeszközök számát a Városszépítő Egyesület Nőklubja és vezetője, Varga Károlyné ajándéka, a koordináció és az egyensúly javítására is szolgáló libegő lépegető gazdagítja mostantól, de a klub szelektív hulladékgyűjtőket is ajándékozott az iskolának.

Dobó Zoltán polgármester kiemelte, hogy régóta vártak arra, hogy a város iskoláinak tornatermei megújuljanak. - A városvezetés egyik legfőbb célkitűzése volt, hogy a lehetőséget megadjuk a gyerekeknek, mostantól még inkább semmi akadálya, hogy egyre több és jobb eredményt érjetek el sport terén országos vagy akár nemzetközi versenyeken - mondta a polgármester. Példaértékűnek nevezte az összefogást, és kilátásba helyezte, hogy az öltözők is megújulnak hamarosan.

A nemzetiszínű szalagot Szűcs Attila, a tankerület szakmai igazgatóhelyettese, valamint Dobó Zoltán és Bajner Imre vágta át, az ünnepséget a diákok szavalatai és testnevelés-bemutatói színesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!