Hírek

2006.06.16. 22:00

Megyénketis képviseli

<b>Mesterházy Attila az MSZP frakcióvezetõ-helyettese</b>

Mórocz Zsolt

A politikus a tapolcai választókerületben szállt harcba a mandátumért, de itt alulmaradt a fideszes jelölttel szemben. A parlamentbe végül a szocialista párt országos listájáról került be. A pozíció elnyerését nemcsak a kiemelkedõen magas szavazati arány miatt érzi megtiszteltetésnek, hanem azért is, mert pártjá- nak és az Országgyûlésnek is õ a legfiatalabb frakcióvezetõ-helyettese - mondta el lapunknak a honatya. Megtudtuk tõle, az MSZP-nek mindössze négy frakcióvezetõ-helyettese van, hozzá a média, a nemzetközi kapcsolatok és az uniós ügyek tartoznak. A feladatok kötõdnek a fiatal po- litikus végzettségéhez, mivel a közgazdaság-tudományi egyetem diplomata szakán végzett. Ezért kapott megbízást a külügyi bizottságban is.
Mesterházy Attila úgy vé- li, személyén keresztül az MSZP-n belüli legfiatalabb generációt is elismerték, hiszen azok a jelöltek, akikkel szemben elnyerte a tisztséget, valamennyien idõsebbek voltak nála. Lapunknak megerõsítette, annak ellenére, hogy országos listáról került a törvényhozásba, feladatának érzi, hogy képviselje megyénk 4. választókerületét. Betöltött funkciója növeli a lobbiere- jét, abban is segíti, hogy hatékonyabban léphessen fel a helyi érdekek védelmében - tette hozzá a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!