Hírek

2013.09.19. 19:07

Mesefesztivál és konferencia a hétvégén Veszprémben

Megnyitotta kapuit a színes és izgalmas Mesefesztivál a VMK-ban csütörtökön délelőtt, és vasárnap délutánig be sem zárja.

Szálka Sarolta

Csütörtök délelőtt a városban, óvodáról óvodára közlekedett a Kabóca Mesebusz. A Kabóca bábszínészei Weöres Sándor-verseket, -dalokat mutattak be ízelítőül a színház előadásaiból. Ugyanekkor javában zajlott a konferencia a bábszínház épületében Művészetek babaszemmel címmel.

Pénteken a Csiribiri-sziget 9–14 óra között várja a gyerekeket. A Kompánia Színházi Társulat drámafoglalkozása interaktív játékos feladatokkal és színházi jelenetekkel Weöres Sándor verseit dolgozza fel. Délután kettőtől az érdeklődők és pedagógusok ingyenes bábkészítő workshopra jelentkezhetnek. Irodalmi Kerek-asztal Weöres Sándorról címmel Géczi János író, egyetemi docens és Brassai Zoltán irodalmár vezetnek beszélgetést az Utas és Holdvilág Antikváriumban délután öttől.

Szombaton Csiribiri kézműves foglalkozások lesznek, közben Kovácsovics Fruzsina énekel. Berecz András pedig a megszokottól eltérően gyerekeknek is mesél. Vasárnap 10 órától a Kimi kamion tartalmas programokat kínál a gyerekeknek. Tizenegy órakor a Pályi János által játszott Órajáték című bábelőadás látható, délután négytől pedig a szülőknek tartanak előadást a biztonságos internetezésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!