Hírek

2017.05.16. 11:36

Díjazták Mező Lászlóné önzetlen, áldozatos munkáját

Pápa - Példamutató magatartása, valamint a civil szervezetekben végzett önzetlen, áldozatkész munkája elismeréseként idén Mező Lászlóné, Julika vehette át az Önkéntes-díjat a jubileumi, X. Civil Majálison.

Polgár Bettina

Orbán Zsuzsa, a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesületének munkatársa kifejtette, az érdeklődőket zenés-táncos színpadi produkciók, illetve 14 stand várta, ahol hasznos információkkal gazdagodhattak, vagy éppen kézügyességüket tehették próbára a rendezvényre ellátogatók. Kiemelte, a majálisra a pápai járás több településéről önkéntes alapon, anyagi ellenszolgáltatás nélkül jelentkeztek a szereplők és a civil szervezetek.

Az eseményen idén is átadtak az Önkéntes-díjat, melyet hagyományosan olyan magányszemélyek, szervezetek vagy közösségek kaphatnak meg, akik sokat tesznek működési területükön az önkéntesség elterjesztése érdekében. Gáncsné Hajmási Tünde, a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesületének elnöke rámutatott, a díjat a győri Kovács Margit iskola két diákja, Nagy Noémi és Botos Róbert készítette.

- Idei díjazottunkat úgy jellemezte az őt ajánló szervezet vezetője: nagyon kreatív és hatalmas lelke van. Ő nem az az ember, aki harsány és kitűnni vágyik, de nevével mégis találkozhatunk a város több pontján, többek között a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ kiállításain - emelte ki Gáncsné Hajmási Tünde a díjazott méltatása során.

Az eseményen elhangzott, Mező Lászlóné, Julika amellett, hogy szabadidejében szívesen fest és verseket is ír, a Rákbetegek Országos Szervezetének Pápai Megújulás Klubjának tagja, illetve az Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékkal Élők Nappali Intézményében is rendszeresen önkénteskedik.

Mező Lászlóné meghatódottan vette át az Önkéntes-díjat, és elmondta, nagyon váratlanul érte az elismerés. - Szeretetből, önzetlenségből teszek mindent. Van egy beteg gyermekem, miatta muszáj fittnek és fiatalosnak maradnom 72 éves korban is, mert szeretném még sokáig ellátni, gondozni - hangsúlyozta Julika.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a majálison mondott köszöntőjében úgy fogalmazott, kevés jobban sikerült rendezvényt lehet elképzelni, mint egy olyat, ahol sokak önként adva az idejüket, tehetségüket és az erejüket dolgoznak azért, hogy mások jól érezzék magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!