Hírek

2017.08.09. 08:23

Mikor tartanak zárva a bölcsődék?

A bölcsődékben jellemzően a két-három hetes nyári szünetben végzik el a szükséges felújítási munkálatokat, azon túl, hogy dolgozóik is ilyenkor pihennek.

Laskovics Márió

Mint megtudtuk, a bölcsődei intézményeknek kötelessége február végéig írásban és szülői értekezlet keretében szóban is tájékoztatni a szülőket a nyári leállásról, hogy tudjanak előre tervezni. Azonban a nyári időszakban a szülőknek még ennek tudatában sem mindig egyszerű a helyzete. Néha ügyes-bajos megoldaniuk gyerekeik elhelyezését, megszervezni a mindennapokat. Ezt még egy kissé tetézheti a tény, hogy a bölcsődei szolgáltatás két-három hétig szünetel a nyár folyamán, ugyanis a bölcsődei dolgozóknak is jár a szabadság, ők is szívesen nyaralnak, pihennek. A megye nagyobb városaiban pontosan mikor zárnak be a bölcsődék? Ennek jártunk utána.

Vidám udvari játék fogadott a Napsugár Bölcsődében

Pápán mindig van ügyeletes intézmény, a három bölcsőde körforgásszerűen osztotta meg egymás között a nyári zárva tartást, hogy a szülők bármikor elhelyezhessék gyereküket valamelyik intézményben. Beke Ágnes, a Napsugár Bölcsőde vezetője elárulta, július 10-től két héten át tartottak zárva, július 24. óta fogadnak újfent gyermekeket, nyáron átlagban mintegy hatvanat. Hasonlóról számolt be Tóth Kata, a Bóbita Bölcsőde vezetője is, aki elmondta, náluk már július 24-től augusztus 4-ig lezajlott a takarítási szünet, azóta ismét fogadják 6 és 18 óra között a kicsiket.

Sok játékszer áll a gyerkőcök rendelkezésére a Napsugár Bölcsőde udvarán

Fülöp Amália, a Fenyveserdő Bölcsőde vezetője beszámolt róla, hogy augusztus 7-től 18-ig tartanak kéthetes leállást. Hozzáfűzte, egyetlen szülő sem jelzett problémát, aminek az lehet az oka, hogy a legtöbb, hét órakor nyitó óvodával ellentétben a bölcsődék reggel hat órakor nyitnak. Így a reggeli műszakba induló szülők is be tudják adni a gyereket a munka előtt a telt házzal működő, 84 férőhelyes bölcsibe. Megjegyezte, idén nyáron a másik két bölcsődéből összesen két gyermeket hoztak hozzájuk az ügyeleti idejük alatt. A felújítás, karbantartás során festenek, illetve javítják a megrongálódott polcokat, udvari fajátékszereket.

A megyeszékhelyen a Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény bölcsődéinek nyári nyitvatartási rendje a következőképp alakult idén. A Módszertani, a Hóvirág, valamint a Napsugár Bölcsőde június 26-tól július 21-ig tartott zárva, július 24-én már újra várta a gyerkőcöket. Ekkortól pedig az Aprófalvi és a Vackor Bölcsődék tartanak nyári szünetet augusztus 18-ig, péntekig, közben az előbb említett másik három intézményben helyezhetőek el a csemeték ügyeletre. Majd augusztus 21-től, hétfőtől a kisgyermekes szülők újra zavartalanul vehetik igénybe a valamennyi bölcsőde szolgáltatásait.

Tapolcán az egyedüli Ringató Bölcsőde július utolsó, illetve augusztus első hetében zárt be. A 62 férőhelyes, telt házzal működő bölcsődét igénybe vevő szülőknek ekkor a Család- és Gyermekjóléti Központ, a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet kínált alternatív megoldást. Ajkán a Városi Bölcsőde nyári zárva tartása július 24-től augusztus 11-ig alakul, augusztus 14-től, hétfőtől már várja a lurkókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!