Hírek

2013.12.06. 10:08

Mikulás a Sziklában

Veszprém - Szép hagyomány a megyeszékhely katonai alakulatainál, hogy minden évben honvédségi Mikulás ajándékozza meg az itt szolgálók gyermekeit.

Szabó Péter Dániel

Közel 70 gyermek fogadta a Sziklában a honvédségi Mikulást, azaz Földes Tibort (Fotó: a szerző)

Nem volt ez másképp idén sem. Az MH 54. Veszprém Radarezred a hagyományoknak megfelelően a Kossuth-laktanya étkezdéjében ünnepelt, a hazánk légterének biztonságáért felelős MH Légi Vezetési és Irányítási Központ katonái és gyermekeik pedig a Jókai utcai katonai objektumban, azaz közismert nevén a Sziklában várták a Mikulást. Előtte adventi kézműves foglalkozások és játszóház várta a mintegy 70 apróságot, akik Kádárné Hegedűs Veronika zászlós (ének) és Nagy Dániel főhadnagy (gitár) hangulatos karácsonyváró koncertjét is meghallgathatták. A fő attrakció azonban a nagyszakállú érkezése volt. A Takács Imre őrnagy által megszemélyesített Mikulás természetesen ajándékokkal teli zsákokkal jött a Sziklába, ahol verssel és énekkel fogadták a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!