Hírek

2014.06.03. 11:58

Modern játszótér Pápa főterén

A város főterével, annak egyre újabb funkcióival kapcsolatban mindig akadnak aggályoskodók.

Nagy Imre

Ám annyi bizonyos, hogy az új játszóteret nemsokára birtokba vevő gyerekek minden kétséget eloszlatnak majd arról, helyes döntést hozott-e a testület.

Gőzerővel folynak a munkák a tér észak-nyugati oldalán. A térkövek felszedését követően elkészültek a beton tartólemezek, majd két lépcsőben felszerelték a színes játékelemeket, a kövezet pedig visszakerült eredeti helyére. Összesen hét izgalmas játék várja három éves kortól a tizenkét éves korosztályig a lurkókat. A megfelelő árnyékolásról a nagy fák gondoskodnak, a tervező nem véletlenül választotta ezt a helyszínt, ami egyébként az autós közlekedéstől is viszonylag messze esik. A gyerekek biztonságáról pedig a  napokban serénykedő munkások gondoskodnak: ütésálló, vastag szőnyeggel burkolják a játékok közvetlen környezetét. Néhány utómunka – a térkövek fugázása – lesz még hátra, és a másfél hét múlva sorra kerülő pápai játékfesztiválon már az uniós előírásoknak megfelelő játszótér várja a családokat Pápa főterén. Mint azt dr. Áldozó Tamás polgármester az építést megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a térnek számos funkció adható, akár úgy is, hogy egy-egy bővítés egy-egy rendezvényhez kötődik. A lehetőségeket és az ötleteket a használat szüli. Éppen ez adja meg közösségi jellegét. A játszótér építésének költségeit a város saját büdzséjéből biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!