Hírek

2011.02.25. 09:38

Moto GP Főkajáron?

Székesfehérvár, Balatonfőkajár - Előzetes vizsgálatot indított a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Balatonfőkajár külterületén tervezett autó- és motorversenypálya létesítéséről.

Németh F. Bernadett

A Metropolitan Kft. Balatonfőkajár határában, szántó és gyep művelési ágú ingatlanokon, összesen 47 hektár területen a térségben egyedülálló sportolásra és szabadidő eltöltésére, illetve szabadtéri rendezvények lebonyolítására alkalmas terület létesítését tervezi, ahol autó- és motorsport versenyeket, és ehhez kapcsolódó rendezvényeket rendeznének, tudtuk meg zöldhatóságtól.

A tervezett versenyek száma kevesebb mint 12 évente, a hivatalos tréningnapok száma 12 és 20 között várható évente, míg a tesztelések egész esztendőben (mintegy 200 nap) folyhatnának. A versenyek során motoroknál a 125-ös, 250-es, 500-as és 600-as gépkategóriákat használják, az autóknál a kupákon résztvevő járművek versenyeznek majd. A pálya 4038,46 méteres hossza és a sportkódex előírásai alapján, verseny során maximum 36 gépjármű vagy 30 motor lehet egy időben és egyszerre a pályán.

Címkék#moto GP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!