Hírek

2012.12.19. 15:49

MSZP: le kell váltani az almádi gimnázium igazgatónőjét

Veszprém - Le kell váltani az almádi gimnázium igazgatónőjét, illetve a felügyeletet ellátó szervezet vezetőjét, aki utasítást adott a tanárok és a végzős diákok véleményének összeírására. Ezt az MSZP megyei elnöke hangsúlyozta szerdai sajtótájékoztatóján.

Halmos György

Gőgös Zoltán beszélt arról, hogy az események után egy nappal készült el a hivatalos sajtóközlemény, amiben "egy politizáló tanárról" írnak.

– Ha ez így volt, akkor kedden miért nem lehetett elmondani, miért kellett egy napot várni? – tette fel a kérdést. Hozzátette: egyébként ez sem jogosította volna fel az igazgatónőt arra, hogy ilyen durván beleavatkozzon a diákok személyiségi jogaiba.

Az ellenzéki párt megyei elnöke szerint az sem tiszta, hogy "saját szakállára lépett túl hatáskörén", vagy az utasítás volt olyan szintű. Hasonlóságot vont a közelmúltban napvilágot látott Kubatov-listákkal és azt mondta, hogy az ügy minden részletének megismerése után, a hatóságokhoz fordulnak, mint abban az ügyben.

- Máshonnan nem kaptunk hasonló jelzést, reméljük egyedi eset volt az almádi – hangsúlyozta. A politikus "beszédesnek" nevezte, hogy a szülők névvel nem vállalták az ügyben a nyilatkozatokat, mert attól félnek, hogy amiatt retorzió éri a gyermeküket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!