Hírek

2013.07.25. 15:46

Nagy vita után igen a balatonfüredi kalandparkra

Balatonfüred - Elhárult az utolsó akadály egy új füredi kalandpark megépítése elől, mert a képviselők a csütörtöki ülésen jóváhagyták az érintett ingatlan használatával kapcsolatos megállapodást.

Győrffy Árpád

Az egykori hajógyárral szemben 50 milliós uniós támogatással bringaparkot kialakító vállalkozás tavaly nyár végén kereste meg az önkormányzatot, hogy kalandparkot is építene a másfél hektáros területre uniós támogatással. Később egy másik cég is beszállt az ügybe, amelyik tavaly decemberben 134 millió forintot nyert a megvalósításhoz.

Az építkezési munkák augusztus 1-i indításához szükség volt még a most elfogadott megállapodásra, amit három képviselő vehemensen ellenzett. Schindele György (Fidesz-KDNP) szerint a bringapark, amióta elkészült, egy halott dolog, gazos, szemetes. Ha azt nem tudták működtetni, ezt hogy fogják? - kérdezte. A támogatás ellen szólt Molnár Judit (Fidesz-KDNP) képviselő is. Takács Miklós (MSZP) arra emlékeztetett, hogy már korábban is problémásnak tartották az ügyet városképi, környezetvédelmi és más szempontokból. A város nyugati kapujában nem így kellene fogadni a vendégeket - mondta.

Több képviselő és dr. Bóka István polgármester (Fidesz-KDNP) is úgy vélte, hogy hasznos létesítmény lehet, amit megfelelő környezettel lehet kialakítani. A vitát záró név szerinti szavazáson a három ellenzőn kívül mindenki támogatta az ingatlannal kapcsolatos jogok biztosítását. A kalandpark jövő májusra készül el. A képviselők 15 évre adtak jogot fennmaradásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!