Hírek

2017.02.28. 21:00

Nagyok az elvárások - Tarcsa Csaba az új rendőrfőkapitány

Veszprém - Könnyű, ugyanakkor nehéz helyzetben van az új rendőrfőkapitány. Nagyok az elvárások, és most ráirányul a figyelem, hogy a már elért megyei eredményeket megőrizze.

Leitner Vera

Ezt mondta el Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány az új megyei rendőrfőkapitány beiktatása alkalmából a megyeházán, kedden. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, rendőrfőkapitány új kinevezésének átadása nemcsak a főkapitányság, hanem a megye közélete számára is kiemelkedő esemény. A keddi rendkívüli állománygyűlés alkalmával Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány megköszönte az átmeneti időszak feladatait ellátó Anda György rendőr ezredes munkáját, aki megbízottként vállalta eddig a főkapitányi teendőket. Ezután átnyújtotta a belügyminiszteri kinevező határozatot az új megyei rendőrfőkapitánynak, a március 1-jén hivatalba lépő Tarcsa Csabának.

Tarcsa Csaba dandártábornok az Anda Györgytől átvett rendőr-főkapitánysági csapatzászlóval az állománygyűlésen  Fotó: Balogh Alex

A dandártábornok korábban többek között a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rend-őr-főkapitányság vezetőjeként, majd az Országos Rend-őr-főkapitányság betöréses lopások felderítésének országos koordinátoraként is teljesített szolgálatot. Papp Károly elmondta, hogy Tarcsa Csaba életútjából látszik, nagy a szakmai tapasztalata, szakmai, rendőri képességei alkalmassá teszik arra, hogy továbbvigye a főkapitánysági feladatokat azon a magas színvonalon, melyen Veszprém megye lakosai az elmúlt években azt megszokták.Az országos rendőrfőkapitány kiemelte, a korábbi megyei vezetést több szempontból is dicséret illeti, ezek közül az egyik legjelentősebb, hogy a rendőrségi állomány kivette a részét az illegális migráció visszaszorításában, s tette mindezt olyan szervezettséggel, hogy a megye településein ezzel párhuzamosan közbiztonsági deficit nem keletkezett.

Az altábornagy az új rend-őrfőkapitánytól a lakosságot illetően polgárközpontúságot, a munkatársakat tekintve széles körű gondoskodást kér, és azt, hogy figyeljen az állomány minden rezdülésére, hiszen a rendőrség feladatkörében a legfontosabb az ember. Tarcsa Csaba dandártábornok beszédében elmondta, az új feladat valóban nagy kereszt, ugyanakkor nagy segítség is. A jelenlegi megyei helyzetet stabilnak látja, úgy véli, a rendszerben jó kollégák vannak a jó pozíciókban. Lapunknak elmondta, nagy különbségek vannak a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyére vonatkozó feladatok tekintetében, hiszen előbbi tranzit jellegű, több országgal határos megye.– Északkeleten a dunántúli megyéhez képest az M3-as autópálya miatt közlekedésbiztonságilag más szempontokra kellett fókuszálni. A megye helyi sajátosságai, egyéni tulajdonságai mellett elsősorban az állományt és az itteni mindennapi rutint tervezem először megismerni – nyilatkozta Tarcsa Csaba dandártábornok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!