Hírek

2013.10.14. 14:55

Hangolják a Hangvillát - Muraközy Péter tájékoztatója a tervekről

Az egykori Séd mozi helyén épülő Hangvilla nevű multifunkcionális közösségi térnek legkésőbb november 29-én meg kell nyílnia, mert lekötött rendezvényük van az időpontra – jelentette ki Muraközy Péter.

Győrffy Árpád

A Veszprémi Programiroda Rendezvényszervező és Kulturális Szolgáltató Kft. ügyvezetője a Veszprémi Turisztikai Egyesület minapi ülésén adott tájékoztatást az intézménnyel kapcsolatos tervekről. A határidőt szerinte tartani tudják, már zajlanak a műszaki átadások egyes területeken. Mint elmondta, a több tulajdonos által létrehozott épületet, illetve szolgáltatásait többen bérlik állandó jelleggel, de a termek és szolgáltatások alkalmi bérlésére is van lehetőség.

Az épület nagyobb termeiből a Pannon Várszínház és a Mendelssohn Kamarazenekar egyet-egyet bérel, de van még több olyan is, ami bárki által kivehető, bérelhető, használható.

A nagyterem a pótszékekkel együtt 471 fő befogadására képes. Nagyon praktikussá teszi, hogy kivehetők belőle a székek, és a nézőtéri rész a színpad szintjére hozható egy emelőrendszerrel. Így bálteremmé vagy akár közel háromszáz fős esküvői helyszínné alakítható. Ennek kapcsán jegyezte meg, hogy a Hangvillában működő étterem és kávézó üzemeltetői kizárólagos jogokkal rendelkeznek a kapcsolódó szolgáltatásokra az épületen belül. A város önkormányzata évente 200 napra bérli az intézményt. Ez alatt kell programmal megtölteni az általa vezetett kft.-nek, aminek jelenleg egyedüli dolgozója.

Az épület nagyvilági formája, stílusa alapján vélhetően sokan a Művészetek Palotájához hasonló, a magas kultúrához sorolható programokat várnának. Azonban az már most is egyértelmű, hogy nem Kocsis Zoltán fog itt minden este zongorázni, erre a városnak nincs pénze. Olyan programokat kell rendezni, amik eltartják magukat, ez egy birtokba vehető művelődési ház lesz. Pillanatnyilag még csak az első hónapok programjait látják. Ezek közé egyaránt belefér a L’art pour l’art, Koncz Zsuzsa és Lajkó Félix.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!