Hírek

2014.05.19. 16:55

Ne legyen áldozat!

Bakonybél - A legfőbb cél, hogy biztonságban érezzék magukat az emberek, kevesebb legyen a bűncselekmény, amihez társadalmi összefogás kell - mondta dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, miniszteri biztos azon a kétnapos konferencián, amely hétfőn kezdődött.

Németh András

Közel százötvenmillió forintos uniós támogatással valósult meg az a 2012 júliusá- tól egy éven át tartó program, amelyet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Megyei Kormányhivatal igazságügyi szolgálata és a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége pályázott meg azzal a céllal, hogy összefogással megelőzzék a bűneseteket, és segítsék azokat, akik már elszenvedői voltak bűncselekménynek. Ehhez hasonló pályázat még nem volt megyénkben.

Dr. Hatala József utalt a 2012-ben elfogadott nemzeti bűnmegelőzési stratégia tíz-éves programjára, amelyhez a kormány forrásokat is biztosított. Célja, hogy olyan megelőzési program legyen, amely a területen dolgozóknak keretet ad, hogy javuljon az emberek biztonságérzete, különös tekintettel az időskorúakra. Kevesebb bűncselekmény legyen, főleg a fiatalkorúak körében, javuljon és erősödjön a közterületek biztonsága. Azok esetében pedig, akik már összeütköztek a törvénnyel, következetes, egymásra épülő ítélkezési rend és gyakorlat kell. Alapvető szerepe van a megelőzésnek.

Az együttműködést, a 19 civil szervezet részvételét emelte ki a pályázat értékelésekor dr. Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitány. A tavalyi eredmények mögött ez a program is ott áll - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!