Hírek

2017.06.09. 08:08

Ne úszógumival érkezzenek - Turisztikai szezonnyitó fórum Tapolcán

Tapolca - Az első ízben rendezett Turisztikai szezonnyitó egyeztető fórumon kiderült, hogy nincsenek megfelelően kitáblázva a város nevezetességei, viszont a Tavasbarlangba való bejutásra várakozók végre a városban tölthetik el idejüket és költhetik el pénzüket.

Tóth B. Zsuzsa

A Tamási Áron Művelődési Központban a város és környéke turisztikai életében szerepet játszók egy része gyűlt össze csütörtökön, hogy erősítsék az együttműködést a vendégek elégedettsége érdekében.

A résztvevők részéről elhangzottak szerint nagy szükség lenne a városi honlap hiányosságai miatt egy turisztikai honlapra, annál is inkább, hiszen a vendégek egyre nagyobb része ma már az interneten tájékozódik indulás előtt. Mivel egyre több a hazai és külföldi látogató, még több útbaigazító tábla szükséges, ahogy már a város szélén informálni kell az érkezőket az ingyenes parkolási lehetőségről, a helyi kedvezmény rendszerről.

Az utóbbihoz hasonló gesztusok, valamint a városlakók kedvessége egyaránt fontos a vendégek számára – derült ki a visszajelzésekből. Tapolcát csendes, élhető városnak tartják, sokan többek közt emiatt térnek vissza több alkalommal. Hangsúlyozni kell azonban minden fórumon a jó közbiztonságot, erősíteni kell a gasztronómiát, a helyi termékek sorát. Például igény van egy reggelizőre, de több, egyebek mellett lovas programra is.

A magángyűjteményeket és a helyi civil művészeti csoportokat ugyancsak be kellene vonni a vendégeknek nyújtott program kínálatba. Mivel a Tavasbarlang előtt mostantól nem állnak sorba több órán át a várakozók, hanem azt az időt a városban töltik, erre fel kell készülniük a vendéglátóknak, de jó lenne, ha a kereskedők is hosszabb nyitva tartással várnák a turistákat a főszezonban.

Lényegében mindent el kell követni annak érdekében, hogy Tapolcát ne keverjék össze Miskolctapolcával a barlangba úszógumival érkezők.

kép: A város nevezetességei még nagyobb reklámot, több útbaigazítást kívánnak. Diákok a tóparton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!