Hírek

2014.03.06. 14:37

Nem fizetett adót internetes kereskedésért

A Veszprémi Járási Ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat egy ajkai férfivel szemben.

Kovács Erika

A férfi az egyik internetes hirdetési oldalon 2010-2012. között termékértékesítései után elmulasztotta a közterhek bevallását és megfizetését. A Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádiratban foglaltak alapján a férfi nagy mennyiségben értékesített ruházati cikkeket, cipőket, pénztárcákat és egyéb könnyűipari termékeket a hirdetési oldalon, és abból adóköteles bevétele keletkezett, de erről adóbevallást nem tett.

Miután a vádlott termékértékesítésből származó bevételei 2010 novemberére meghaladták az alanyi áfa mentesség akkor érvényben lévő öt millió forintos értékhatárát, áfa bevallási és fizetési kötelezettségének is eleget kellett volna tennie. Az általános forgalmi adó hatálya alá tartozók nyilvántartásába nem jelentkezett be. A vádlottnak ezen túl személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettsége is keletkezett, amit szintén nem vallott be és nem fizetett meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!