Hírek

2013.03.15. 13:57

Nem kellene megadni magunkat a rossz időnek

Nagyvázsony most is bőségesen kapott a hóból és a szélből, de így sem állt meg teljesen az élet.

Győrffy Árpád

A Kab-hegy felől fújó szél 2,5-3 méter magas hókupacot épített a falu keleti bejáratánál lévő benzinkút mellett a főút szélére. Bár az úttestre már kevesebb jutott a hóból, a közlekedést így is lehetetlenné tette. A délelőtti, koradélutáni órákban nem nagy mozgás volt a községben.

 

 

Az utcák többnyire hómentesek voltak, csak egy-egy helyen volt kisebb-nagyobb átfúvás, ami már önmagában is lehetetlenné tehette a közlekedést. Későbbi gondot jelenthet majd az a néhol több centiméter vastagságú jégréteg, amilyen például a Tapolca-veszprémi út Zánka felé menő elágazójában is kialakult a nagyvázsonyi Szent István-templomnál.

 

 

Az önkormányzat gépével, dolgozóival nem találkoztunk, csak a téesz telepre vezető utat nyitotta meg egy munkagép, és egy másik az erdei iskola felé vezető utat tisztította. Mint Mesterházi Józseftől, a Monostorapáti Erdészet munkatársától megtudtuk, az ország túlsó feléről vártak egy csoportot a Csicsói-erdészház mellett lévő Balaton-felvidéki Erdei Iskolában.

 



Nem szerették volna, ha esetleg miattuk hiúsul meg a program, ezért egy mencshelyi vállalkozót, Leitold Csabát megbíztak az iskoláig vezető út megtisztításával. A Nagyvázsony vége és az erdő széle közötti legkritikusabb szakasz tisztítása a közútkezelő feladatkörébe tartozna, de jobb híján ők megcsinálták. Az iskolások végül nem érkeztek meg, de Mesterházi szerint annyiból mégis eredményes volt a munka, hogy bebizonyították, még akár egy kisméretű traktorral is biztosítani lehet a közlekedési lehetőséget ilyen időben is, ha időben elkezdik a munkát.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!