Hírek

2015.11.11. 09:38

Nem lesz négysávos a veszprémi körgyűrű

Veszprém – Kész Zoltán független országgyűlési képviselő írásbeli kérdést tett fel Seszták Miklós miniszternek arról, igaz-e a hír, hogy leállították a veszprémi körgyűrű előkészítési munkálatait.

Tremmer Tamás

Az országgyűlési képviselő a 2014-es kormányhatározatot idézte, miszerint „a 8-as főút a kiemelt projektek sorába tartozik, fejlesztése és korszerűsítése a térség számára fejlődést biztosít. Az útkorszerűsítéssel a 8-as út Székesfehérvár-Herend közötti szakaszán emelt sebességű, magas, homogén szolgáltatási színvonalú főút jön létre”. A Naplóban korábban megjelent információ szerint a veszprémi körgyűrű előkészítési munkálatait leállították. Kész Zoltán szerint a kormány szándékosan keresztbe tesz a veszprémieknek, hiszen a 8-as út éppen itt a legforgalmasabb, a kormány nevetségessé teszi a fejlesztési koncepciót, sunyi módon elhallgatja az igazságot. Írásbeli kérdésében Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől egyenes választ vár: mi a döntés oka?

Ahogyan arról a Naplóban is beszámoltunk: a veszprémi nyugati körgyűrű beruházásra elkészültek a tervek. A 12,3 kilométer hosszú szakaszon fizikai elválasztás 2x2 forgalmi sávot terveznek, 110 kilométeres haladási sebességgel, öt külön szintű csomóponttal. A szakasz jogerős építési és vízjogi létesítési engedéllyel rendelkezik. A kiviteli tervek jóváhagyása megtörtént. A területszerzés 80 százalékban megvalósult. Bodó Imre, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. irodavezetője elismerte, ugyan a hatályos kormányrendelet még úgy szól, hogy a veszprémi elkerülőnek 2017 végéig el kell készülnie, de ezt a határidőt ez év végén módosítani fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!