Hírek

2015.09.22. 13:08

Nem marad mentő a súlyos esetekre? Senki nem vonja felelősségre az ittas hajléktalanokat

Kedden délelőtt Veszprémben egy bódult állapotú hontalan férfihoz riasztották a mentőket az Iskola utcába, a helyszínre rendőrök is érkeztek.

Balogh Ákos

Úgy tudjuk, a hontalan férfit már jól ismerik a hatóságok, naponta többször is magára hívja a mentőt, vagy mozdulatlanul fekszik, míg valaki segítséget nem kér, ugyanakkor komolyabb probléma helyett csak alkoholos, vagy kábítószeres befolyásoltság alatt áll.

Információink szerint nem csak ő szórakozik ezzel a városban, hanem több társa is, így megeshet, hogy a városi mentőautók nagy része hasonló esetekkel foglalkozik, miközben egy súlyosabb esethez már például Várpalotáról kell mentőt hívni, ami pedig nem tud 10-15 percen belül a helyszínre érni.

A probléma ott kezdődik, hogy senki sem vonja felelősségre a kábult hontalanokat, a mentőszolgálat ugyanakkor köteles kórházba szállítani őket, ahonnan legtöbbször pár órán belül újból az utcára kerülnek, és az ördögi kör kezdődik előröl.

Az üggyel kapcsolatban a Napló megkeresésére a mentőszolgálat későbbre ígért tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!