Hírek

2006.06.09. 22:00

Nem meglepetés a bizonyítvány

<b>0Utolsó hajrá, osztályozóértekezlet az iskolákban</b>

Mórocz Zsolt

A tantestületek a napokban tartják az osztályozó-értékelõ értekezleteket, ahol a pedagógusok a magatartás- és szorgalomjegyekrõl, a kérdéses bukásokról döntenek. Az értekezletre a szaktanárok lezárt jeggyel érkeznek, azokat már átbeszélték, egyeztették a diákokkal. Egy hónappal a tanév vége elõtt minden diák látja, melyik tantárgyból áll stabilan, melyikbõl kétesre, hol kell még javítania. A pedagógus által ajánlott jegyet a diák is véleményezi, elmondja, ha jobb értékelést szeretne. Ekkor kezdõdik az utolsó hajrá; a legtöbb tanuló mindent megtesz azért, hogy év végi bizonyítványában jegyét felfelé kerekítsék. Az osztályfõnök értesíti a szülõket, ha a gyerek valamelyik tantárgyból bukásra áll, hiszen elõfordul, hogy a szülõ csak az utolsó pillanatban szembesül vele.
Az osztályozóértekezleteket több intézményben már megtartották, tehát az utolsó napokban már nem kell izgulni, nincs felelés, dolgozatírás. Sok helyen ilyenkor iskola- napokat, erdei iskolát, tehát kicsit kötetlenebb, szabadabb programot szerveznek.
Június 15-e, csütörtök a tanév utolsó tanítási napja, az iskolai tanévzáró ünnepsé- gek az ezt követõ napokban lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!