Hírek

2015.11.11. 09:30

Nem retteg a nyilvánosságtól – Újra állati maradványokat öntött ki az út mellé

Várpalota, Tés – Ismét véres csontok és rothadó disznóhús hever közvetlenül a Várpalotát Téssel összekötő út mellett. A helyiek fel vannak háborodva, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz és a lakosság segítségét kéri.

Szabó Péter Dániel

Egy év leforgása alatt már a kilencedik alkalommal használja illegális hulladéklerakónak a Várpalota és Tés közötti útszakaszt a nyilvánosságtól a jelek szerint nem igazán tartó ismeretlen tettes. Lippert Ferenc tési önkormányzati képviselő ezúttal is névtelen bejelentés alapján talált rá a királyszállási elágazó előtt, közvetlenül a műút mellett kidobott romlott sonkára, hús- és csontdarabokra. –  Az elmúlt napokban már szét is hordták kissé az állatok a maradványokat, de a bűzt most is érezni a területen. A környéken élők fel vannak háborodva a történteken, nem tudják, hogyan lehetne véget vetni ennek az ámokfutásnak – mondta el a veolnak Lippert Ferenc, akinek legutóbbi bejelentésekor a rendőrség helyszíni szemlét tartott a területen, s állategészségügyi szakember is megnézte a veszélyes hulladéknak minősülő maradványokat.

Olvasónk fotóján jól látható: közvetlenül az út mellett dobta ki a maradványokat az ismeretlen tettes. Fotó: Lippert Ferenc

Az ügyben megkerestük a Várpalotai Rendőrkapitányságot is. Batki Tamás címzetes rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető lapunknak elmondta, ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt. A rendőrség kéri a lakosságot, hogy amennyiben valaki az üggyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Várpalotai Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 88/592-450-es telefonszámot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!