Hírek

2013.03.15. 09:52

Nem szűnik a hulladék

Elfogyott a türelem, ezért a HM Verga Zrt. lezárt egy Veszprém határában lévő erdőterületet, amely többszöri „nagytakarítás” ellenére folyamatosan megtelik szeméttel.

Tremmer Tamás

Az állami erdőterületeket kezelő HM Verga Zrt. nagy gondot fordít a rá bízott területek rendben tartására, rendeltetésszerű használatára. Nem tűrhető, hogy erdeikben folyamatosan gyűljön a szemét. Minderről Pál Lajos termelési-vezérigazgató számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szakember elmondta, a kezelésükben lévő, a városból kivezető Pápai út menti erdősült területen a kommunális és ipari hulladék illegális kihordása visszatérő, súlyos problémát okoz. Az ingatlant tavaly egy országos akció keretében kitakarították, mindhiába. Ősszel a közmunkásokkal veselkedtek neki, aztán megint feltelt, amit decemberében ismét összegyűjtöttek és elszállítottak.

 

Pál Lajos termelési-vezérigazgató szerint a hulladék illegális kihordása visszatérő, súlyos gond (Fotó: Orosz Péter)

A szemétkihordás mértéke olyan méretet öltött, hogy az meghaladja a társaság teljesítőképességét, ezért úgy határoztak, a területre bevezető utat lezárják. Az út illegális, hisz a földhivatali nyilvántartásban sem szerepel! A lezárásáról szóló információs táblát január 25-én helyezték ki, két nap múlva eltűnt. Most, hogy a hó elolvadt, megtalálták a darabjait. Az utat kiárkolták, majd február végén egy sorompóval is lezárták. A terület mellett kiskertek vannak, ezek tulajdonosai, illetve használói az ingatlanjaikat másfelől is meg tudják közelíteni.

A bevezető út a lakossági ingatlanokig mintegy 300 méter hosszú, ebből az első harmad beton burkolatú. Pál Lajos kijelentette, vállalják, hogy a földes szakaszt lemurvázzák, hogy könnyebb legyen a közlekedés. A radikális lépés csak részben hozott eredményt, ma az erdő széle telik szeméttel, amiről csütörtökön személyesen is meggyőződhettünk. Úgy tűnik, nem szűnik a hulladék, de a Verga vezetése eltökélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!