Hírek

2012.11.15. 20:00

Nem tud elég szemetet termelni

Balatonfűzfő - A hulladékszállítási díjat minden hozzászóló sokallotta, nem értik, miért nem lehet arányos a termelt szeméttel.

Varga Domokos Péter

Lakossági fórumot rendeztek csütörtökön este a településen a közösségi házban, a hulladékszállításban érdekelt cégek képviselői próbáltak választ adni a felmerült kérdésekre. A szervezők  szerették volna megismertetni a lakossággal a jelenlegit felváltó, 2014. január 1-ével induló rendszert, de  az összegyűlteket jobban érdekelte a mostani helyzet. Miért fizet mindenki ugyanannyit? Miért nincs lehetőség arra, hogy aki kevesebb szemetet termel, kevesebbet is fizessen?



Uher Károly azt kérdezte, mi az oka annak, hogy már most is 40 százalékkal többet kell fizetni a hulladékszállításért, holott a szolgáltató, a polgárdi székhelyű Vertikál Zrt. az észak-balatoni konzorcium királyszentistváni telephelyére szállítja a szemetet, ami sokkal közelebb van, mint a polgárdi lerakó. Áldozó Imre szerint százszorosát kell annak fizetnie, aki százszor annyi szemetet termel, mint a többiek. Nem érti, miért nem köthet mindenki egyénileg szerződést a szolgáltatóval.



Önöket a törvény védi, nekünk csak a fizetés kötelezettség jut  mondta. Pongrácz Lászlóné nyugdíjas gyártelepi társasházban él, szerződése szerint hetente 240 liter szemetet kellene termelnie, erre nem képes, nincs hozzá elég pénze.

A kérdésekre Schubert Viktor, a Vertikál Zrt. kommunális üzemvezetője válaszolt. Többek között elmondta, a szolgáltatónak akkor is vannak költségei, ha nem szállít szemetet mindenkitől. A lakosság egyébként Balatonfűzfőn a környékbeli településeken alkalmazott díjnak mindössze a kétharmadát fizeti. (A fórum késő este idején még tartott.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!