Hírek

2014.01.08. 14:00

A karácsonyfa nem vész el, átalakul

Veszprém - A kidobott fenyőfákat a lakótelepekről gyűjtőjárat, míg a város más részeiről a hulladékszállító autó gyűjti be, közölte érdeklődésünkre Gönczi Zoltán, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt. hulladékgazdálkodási üzemének vezetője.

Marton Attila

A gyűjtőjáratok olyan sűrűn járnak, ahányszor szükséges, ezen a héten eddig kétszer szállították el a fákat, a tervek szerint csütörtökön újra elindítják a járatot.

Az összegyűjtött fákat a VKSZ továbbadja egy hasznosítónak, amely fabrikettet készít a pórul járt karácsonyfákból. A nem lakótelepi városrészekben ürítési napon kell a fákat kihelyezni a hulladéktároló edény mellé: ezeket a királyszentistváni hulladékkezelőbe szállítják, ahol a megfelelő eljárások után komposztálják a növényeket.

A szakember annak érdekében, hogy a hasznosításuk megoldható legyen, arra kéri a lakosságot, hogy a fákat ne csomagolják be, ne legyen rajtuk fólia, és ne hagyjanak rajta díszeket vagy szaloncukorpapírokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!