Hírek

2013.12.29. 10:53

Nem vitték el a szemetet

Balatonfűzfő – A szokásos – a hulladékszállítási megállapodásban szereplő – időpontban a szolgáltató nem szállította el a szemetet a település Alsőfűzfő és Fűzfőgyártelep városrészében.

Varga Domokos Péter

Történt mindez karácsony másnapján, mikor úgy is sok szemét keletkezik a lakosságnál. Erről a képviselő-testület egyik tagja, Szanyi Szilvia tájékoztatta szerkesztőségünket. A képviselő felháborodottan közölte, a szolgáltatóval, a polgárdi székhelyű Vertikál Zrt.-vel december 31-ig van érvényes szerződése a településnek. Január 1-jén váltanak szolgáltatót, ezt követően a Balatonalmádi Kommunális Kft. (Balkom) látja el a feladatot. De addig a Vertikál Zrt. által érvénybe lévő hulladékszállítási megállapodás alapján Alsőfűzfő és Fűzfőgyártelep városrészében a kommunális hulladékot december 26-án kellett volna elszállítani. Szanyi Szilvia tájékozódott a Vertikál Zrt. honlapján, hátha ott talál valami információt. Ott valóban jelöltek időpontváltozást a karácsonyi időszakra, köztük Polgárdi, Sárbogárd és Adony térségében. Ezek között azonban Balatonfűzfő nem szerepelt.

A képviselő elmondta, nem csak ő, az érintett lakosok is fel vannak háborodva, bizonytalanok. Nem tudják, a mostani helyzet azt jelenti-e, hogy az új évig senki nem fogja elvinni a szemetüket? Ha esetleg mégis elszállítják később, akkor miért nem értesítik erről őket?

A balatonfűzfői önkormányzat ülésen Szanyi Szilvia képviselő (jobbról). Balról jobbra a többiek: dr. Takács László jegyző, Marton Béla polgármester, Váróczi Kálmánné alpolgármester és dr. Varjú Lajos. (Fotó: Varga Domokos Péter)

 

A Napló elsőként Balatonfűzfő polgármesterét hívta fel. Marton Béla elmondta, mikor látta, hogy karácsony másnapján nem ürítették a kukákat, ő azonnal arra gondolt, ez valószínűleg az ünnepnap miatt alakult így. Megnézte a Vertikál honlapját, ahol látta, hogy a hogy Polgárdi térségben jelölték az időpontváltozást, 26-a helyett 29-én viszik el a szemetet. A polgármester tisztában volt vele, hogy a szolgálatónál Polgárdi térség Balatonfűzfőt is magába foglalja. Azoknak a lakosoknak, aki felhívták őt a problémával, elmondta, ne nyugtalankodjanak, pénteken elszállítják a hulladékot. Ez meg is történt azóta.

Azt viszont ő is elmondta, a szolgáltató külön értesítést valóban nem küldött senkinek. Nem minden háztartásban van internet, így a lakosság egy része nem juthatott semmilyen információhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!