Hírek

2012.10.12. 13:11

Nincs létszámleépítés a tapolcai kórháznál

Tapolca - Cáfolta a tapolcai kórházi létszámleépítéssel kapcsolatos, jobbikos sajtótájékoztatón elhangzott információkat Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke.

Szijártó János

- A kórháztól kapott hivatalos adatok szerint július elsejétől összesen hét dolgozó távozott, volt aki nyugdíjba vonult. Egy orvos ment el, aki szakrendelésre azóta is visszajár Tapolcára. Valótlan az az állítás, hogy itt létszámleépítés zajlik. Sőt, rövidesen új szakemberekre is szükség lesz az intézmény átalakítása okán. Az egy napos sebészet felfejlesztése mindannyiunk érdeke, hiszen minden beteg szeretne minél hamarabb otthon gyógyulni, a szakszerű kezelés, ellátás után. Erre van bőven jól működő példa az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában is. A sajtótájékoztatóban az is elhangzott, hogy a miniszter hazudik, azonban itt csak arról van szó, hogy a miniszter egyszerűen nem tudott arról, hogy a badacsonytomaji önkormányzat mellett Balatonrendes is jelezte kifogását az aktív sebészet és belgyógyászat megszüntetése miatt - mondta Lasztovicza Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!